Sneaker store – Твоите нови любими маратонки са тук!

04/03/21

Пролетта е най-добре да бъде посрещната в …нови маратонки. Вижте какви спортни обувки ще доминират този сезон! Подготвили сме списък с най-горещите тенденции: цветове, модели и топ марки.

Ретро чар

От време на време модата обича да се обръща назад и да се вдъхновява за стила от предишните десетилетия. Точно това наблюдаваме през този сезон при маратонките, те са вдъхновени от емблематичните модели лансирани през 70-те и 80-те години. Ние се възхищаваме на тяхната семпла форма, сдържаност и елегантни цветове – бяло, бежово, сиво, кафяво или пък  бордо. В тази категория имаме два фаворита – безсмъртните модели на Reebok Club C и Adidas Superstar. Техният опростен дизайн и форма ще зарадват почитателите на минимализъма и определено ще бъдат един от най-популярните за пролетта.

За нея 

За него

Color blocking

През есента и зимата, тъй нареченият „color-bloking” се превърна  наш любимец и ни предизвикваше да създаваме ярки и смели тоалети. Сега този тренд заживява и в маратонките  и въпреки че класическите бели кецове все още са на върха, ние продължаваме да гледаме и към тези, които комбинират ярки и контрастни цветове – лилаво с жълто, синьо с оранжево или зелено с червено. За по-консервативните от вас сме и избрали и няколко модела с пастелни цветове, с които можете да експериментирате през пролетта.

За нея 

За него

Dad shoes

Обувките на татко? Видяхме налагането на свръх-обемните маратонки още преди два сезона, но ако тогава беше въпрос на вкус, сега те са почти задължителни. Олицетворяващи духа на 80-сетте и 90-сетте, те пристигат в комбинация и с други тенденции, като спортни иновации в материите и технологиите, както и ярки цветове Както обикновено, ние ги носим с всяка дреха: от по-свободни костюми и изискани рокли до любимия ни чифт дънки и бяла тениска.

За нея 

За него

Не само за тренировки

През пролетта ще бъде трудно да се направи разлика между обувките, които ползваме във фитнеса или парка и тези, с които се разхождаме с приятели. Streetwear обувките все повече започват да комбинират дизайн и технологични иновации, които някога са били предназначени само за спорт. Те са леки, прилягат на краката ви, често са изработени от мрежа, гъвкави материали и са оборудвани с по-удобни и меки стелки. Техният футуристичен дизайн и изключителен комфорт ще бъдат оценени не само във фитнес залата, но и в ежедневието ни – през пролетта ние ще тичаме за кафе в тези обувки или пък ще бързаме за важна среща.

За нея 

За него