Прочетете за 4 мин 05 апр. 2024

Как да се стилизирате с жилетка? 5 визии, които да опитате!

Автор: Maria
Прочети го за 4 минути

Как да създадете визия с жилетка? Можете да изберете непреходна кройка или да заложите на най-горещите тенденции. Събрахме за вас няколко примерни сета с участието на жилетката.

Стил с жилетка – предложения за различни поводи

Жилетките са модерна и вечна част от облеклото. Можете да ги стилизирате по много различни начини, в зависимост от това какво ви се иска в момента. На пазара ще откриете разнообразие от стилове – от къси и прилепнали до дълги и големи. Най-важното е да изберете най-добрия тип, за да подчертаете личния си стил.

Дамската жилетка е идеална за различни поводи. Можете да посегнете към този елемент от гардероба на работното място, да отидете на официална разходка, на среща или на среща с приятели. В спортни и ежедневни варианти жилетката ще се отрази много добре и в ежедневието. Много ще зависи от модела, който ще изберете, и от аксесоарите, които ще използвате, за да завършите визията си.

Можете да изберете жилетка в приглушен цвят, която ще подхожда на повечето тоалети, като например черно, бяло, сиво или бежово. Ако обичате наситените комбинации, изберете жилетка в цвят, който ще се появи на обувките, шапката или шала ви, например. Тогава ще създадете балансиран и хармоничен стайлинг, дори и с най-изразителните цветове.

Как да носите дълга жилетка с ежедневни тоалети?

Жилетката ще се съчетае с много елементи от облеклото – можете да я комбинирате с тениски, блузи с дълъг ръкав и суитчъри. Този тип дреха ще изглежда също толкова добре с панталони с висока талия, колкото и с трапецовидна пола.

Дългата жилетка може да бъде полезно допълнение към гардероба ви за различни ансамбли. Тя ще изтъни силуета ви, ще подчертае талията ви и ще подчертае фигурата ви – ако това е, което искате.

В по-студените дни избирайте дълги пухени жилетки, които да носите върху по-тънко палто или любимия си спортен костюм. Допълнете я със спортна шапка, бъбрековидна чанта и любимите си маратонки и сте готови да играете в парка с децата, да разхождате кучето, да пазарувате или да тичате по задачи в града.

По-дълга жилетка от плат с колан ще ви бъде полезна за небрежен стил. Изберете дънки с висока талия, вталена блуза или класическа тениска и комбинирайте с жилетка в подходящ цвят. За издължен силует се старайте да избирате дрехи в сходни нюанси, за да избегнете ефекта на изрязване на силуета на няколко места.

Идеи за стилни комбинации с къса жилетка

Стиловете с къса жилетка съпътстват жените от много сезони насам. Въпреки че начинът на създаване на визии с този елемент от гардероба се е променял през годините, жилетките са намерили място в гардероба на повечето жени.

Ако харесвате минимализма и класиката, в гардероба ви трябва да има къс модел. Стилизациите, включващи този елемент от гардероба, са подходящи за всички сезони. Късата жилетка е в стил костюм, но можете да изберете и модели от деним и пухени версии за по-студените дни.

Късата жилетка може да бъде скроена по мярка или с леко увеличен размер. Има много начини да я носите. Тя ще изглежда чудесно с панталони с ниска талия и с широки крачоли. Съчетайте я с модерни ретро маратонки и любимата си тениска за стилна ежедневна визия.

Жилетката може да се носи разкопчана или закопчана. Когато избирате правилния размер, уверете се, че не е твърде малък. Жилетката може да се носи самостоятелно или с други слоеве, така че трябва да се чувствате достатъчно удобно да я носите под блуза или тениска.

Стайлинг с жилетка – вдъхновение за всички сезони

Можете да изберете жилетка за костюм. Тя е много добър вариант както за по-хладните, така и за по-топлите дни. За да създадете модерна визия, съчетайте дълга сива дънкова пола с бяла тениска. Широкият кожен колан на талията ще се отрази добре. Носете жилетката върху тениската.

Изберете едни от най-модерните обувки този сезон: балерини. Ще ви подхожда мрежест или кожен модел с квадратен пръст. Допълнете визията с любимите си слънчеви очила и чанта през рамо. През зимата можете да комбинирате същата визия с ботуши в стил „байкър“ или с ботуши на висок ток и леко овърсайз вълнено палто.

В по-топлите дни ленената жилетка може да се съчетае с широки панталони с висока талия, миди пола или любимите ви дънки. Разбира се, можете да носите жилетката и без нищо или с копринена блуза.

Прочетете още статии