Прочетете за 4 мин 10 апр. 2024

Сако и дълга рокля: Елегантност с контраст

Автор: Maria
Прочети го за 4 минути

Елегантността има много варианти, от които можете да изберете този, който най-добре подхожда на вашия стил. В случая с дамската мода същността на елегантността е блейзър и рокля. В студените дни обаче си струва да изберете елегантни пелерини. Кои модели трябва да изберете, за да изглеждате впечатляващо във всяка ситуация?

От тази статия ще научите:

1. Как да изберем блейзър за дълга рокля,
2. Как да съчетаете цвета на блейзъра с този на роклята,
3. Може ли комбинацията от дълга рокля и блейзър да бъде елегантна,
4. По какви поводи да носите блейзър с дълга рокля.

Блейзър и дълга рокля. Основни правила за съставяне на стайлинг

Блейзърът е елемент от облеклото, който често се свързва с елегантни стилове. В частност той придобива тази форма, когато се комбинира с панталон и риза. Модата обаче непрекъснато се развива и дизайнерите достигат до нови решения. Ето защо на пазара ще откриете модели с уникални стилове – от oversize до crop. Макси роклите са част от облеклото, която понякога трябва да се стилизира по подходящ начин, за да се получи желаният ефект.

Когато носите дълъг, сатенен модел, може да ви направи впечатление, че във визията липсват аксесоари. В този случай на помощ идват коланите, шаловете и блейзерите. Преди да изберете такава връхна дреха обаче, е добре да знаете, че не всеки елемент ще бъде идеално съчетан с даден стил или цвят на роклята. Също така помислете какъв ефект искате да постигнете, като добавите блейзър към стайлинга си. Дали това е елемент, предназначен да подчертае тоалета и да добави елегантност? Или просто трябва да бъде един вид небрежно носена част от облеклото, която има за цел да повиши самочувствието ви по време на важна среща?

Блейзър и дълга рокля – различни възможности за съчетаване

Блейзърът може да се комбинира по интересен начин с дълга рокля. Например можете да изберете комбинация от асиметрична рокля на Karl Lagerfeld в черно с овърсайз блейзър в наситени нюанси на червено, тъмносиньо или зелено. Златните или сребърните токчета в класическа форма ще бъдат перфектно съчетание. По този начин ще създадете оригинален и изключително елегантен тоалет.

Ако търсите вдъхновение в най-новите тенденции, добър опит за създаване на тоалет е да комбинирате дълга рокля без презрамки с къс блейзър, т.нар. crop blazer. Модата на подобни комбинации се дължи отчасти на множеството предлагани на пазара продукти със скъсена дължина и същевременно е препратка към популярните някога болера. Не забравяйте, че избраният модел на роклята трябва да е гладък и плавен. Избягвайте изделия с изпъкнали елементи, които могат да нарушат композицията.

Какъв блейзър да изберем с дълга рокля? Предложения за цвят и стил

Блейзърът за дълга рокля е чудесна идея както за елегантни партита, така и за непринудени срещи с приятели. Преди да изберете тази комбинация, помислете дали цветовете на двата елемента си подхождат. Ако не сте сигурни, можете да изберете класическа връхна дреха в нюанси на черно, бежово или бяло, които винаги изглеждат феноменално. Моделите, в които преобладава златото или среброто, също се смятат за универсален избор. Не забравяйте обаче, че трябва да съчетаете бижутата си с тях.

 

Овърсайз или обикновеният блейзър изглеждат красиво и в други нюанси от модерната за този сезон цветова палитра. Например блейзърът в цвят мента се съчетава идеално с розова рокля. Можете да добавите светлосиньо или червено сако към кафява сватбена рокля. По този начин ще оживите малко тоалета си и в същото време ще запазите елегантния му вид.

Хармонична комбинация от елегантност и свобода

Вече установихме, че блейзърът се съчетава идеално с дълга рокля. Това е доста популярно решение, което се използва от все повече жени. Освен това то е изключително удобно. За разлика от шала, сакото не изисква постоянни корекции. То също така не е тежко и неудобно като дългото палто. Просто трябва да изберете правилния стил и цвят, за да постигнете желания ефект.

Ако отивате на сватбата на приятелка и търсите елегантна връхна дреха, която да носите с дълга рокля, блейзърът може да е идеалният вариант. Изберете например тоалет в топло кафяво и го съчетайте с овърсайз тъмносин блейзър, преметнат през раменете ви. Изберете черни или кафяви токчета на Болдовски. Когато стане по-студено, можете да сложите сако върху роклята и да стесните тоалета на талията с широк колан.

Елегантни стилове с дълъг блейзър

Блейзърът към дългата рокля е комбинация, която ще работи добре за повече или по-малко официални поводи. В класически вариант, т.е. за сватба, изберете неутрални или пастелни нюанси.Изберете блейзър с тясна талия или овърсайз версия.Нищо не ви пречи да изберете тоалет за такова събитие, който е по-малко подходящ за строгите правила на дрескода.Не забравяйте обаче да не засенчвате стайлинга на булката.

Блейзърът за дълга вечерна рокля за благотворителни балове, концерти или бизнес срещи също е елегантно решение, което има много привърженици. Не се страхувайте да експериментирате със стила и да търсите идеалните варианти за себе си.

Прочетете още статии