Прочетете за 3 мин 23 ное. 2020

Тенденции за есен-зима 2020/2021 – част 2

Автор: Maria
Прочети го за 3 минути

Модните вдъхновения никога не спират! Ето я втората част от дамските тенденции за есента и зимата на 2020 и 2021. Тук сме събрали много десетилетия и кройки, благодарение, на които всеки любител на модата ще намери нещо за себе си.

Втора кожа

Кожата е на мода от хиляди години – този сезон, както и в предишния, отново оценяваме нейните естетически и практични качества. Тази есен и зима кожата е задължителна не само при обувките и аксесоарите, но и при кожените дрехи, които са изключително модерни този сезон. Залагаме на панталони и поли, рокли, „bicker” якета, костюми и кожени палта. Опитваме се да подчертаем характеристиките на тази материя и да се възползваме максимално от неговите свойства – оттук и структурните гънки, асиметрията, гънките и воланите, които придават обем.

Дискретен ретро чар

Вдъхновенията от последните десетилетия са безкрайни! Дизайнерите са използвали не само 90-те и 80-те, но и 70-те и 60-те години и са ги преплели хубаво помежду си. Затова се пригответе за страхотното завръщане на ефирните макси рокли с „paisley“ шарка, рипсени костюми, пуловери с „folk” принт или къси поли с А-силует. Аутфитите ни трябва да излъчват носталгия към изминалите десетилетия и да бъдат женствени. Вдъхновение можем да намерим от стила на французойките, които са овладели до съвършенство, съчетавайки модерни кройки с ретро модели.

Заложете на обем

Този сезон определено се сбогуваме с минимализъма и обемните кройки стават все по-популярни. Акцентът е върху раменете – вдъхновен от 80-те. Балон ръкавите, гънките и воланите фокусират вниманието върху конкретни части на фигурата. Обемните кройки се появяват не само при блузите и роклите – ако искате да сте в крак с модата, трябва да заложите на пуловер или дори на палто или яке с обемни ръкави.

Време е за парти

Есента и зимата са времето на партитата – затова изглежда, че стайлингът на партита е важна точка от всеки AW сезон. Тази година можете да използвате няколко тенденции. Не трябва да забравяме и за металическите цветове и материи, включително и сребърно, което дизайнерите особено харесват този сезон. Тази есен на един от популярните трендове са роклите в стила на 40-те и 80-те години. А всякакви дрехи с пухкави ръкави, асиметрично деколте или силно подчертана горна част на силуета ще бъдат хит на всяко събитие.

Комфорт не само в ежедневието

И когато партито свърши, можете да седнете и да облечените най-удобния си анцуг. А и не само тогава – тази есен анцузите и суитчърите се превърнаха в постоянна част от ежедневния ни гардероб. Освен анцузи, ние носим широки суитчъри в съчетание с елегантна пола, плетени рокли и клинове, които изглеждат още по-добре съчетани с яке. Обувките и аксесоарите също са важни, така че подгответе чифт обемни маратонки, бейзболна шапка и спортен часовник.

Прочетете още статии