Прочетете за 4 мин 02 авг. 2024

Перфектната прическа за дълга рокля – коя да изберем? Вижте съветите на нашите стилисти

Автор: Maria
Прочети го за 4 минути

За създаването на успешна прическа са необходими много неща, включително избор на подходящ грим, цвят на ноктите и прическа, които могат да променят изцяло външния ви вид. Няколко вида прически ще подхождат на дълги рокли – в зависимост от повода и от това в кои се чувстваме най-удобно.

В тази статия ще разберете:

  1. какви са най-новите тенденции,
  2. какви прически се съчетават добре с дълги рокли,
  3. на какво да обърнете внимание, когато избирате прическа,
  4. кои прически подхождат на формата на лицето ви.

Каква прическа да носите с дълги рокли – най-новите тенденции

Прическата за дълга рокля може да се избере не само въз основа на последните тенденции, но и по индивидуални съображения, като например формата на лицето. Въпреки това си струва да познавате най-модерните прически за сезона за вдъхновение.

Свободните вълни в холивудски стил са вечна визия, която никога няма да излезе от мода. Ето защо това е сигурно решение, което подчертава женствения и чувствен характер на стила.

Каква прическа да носите с дълга рокля за шикозна и елегантна минималистична визия? Елегантната ниска конска опашка. Тъй като този тип прическа не доминира в стила, тя е подходяща както за права кройка, така и за по-богато украсени дълги рокли.

Подчертаването на естествената красота е тенденцията на сезона. Ето защо, ако се чудите коя ще е най-добрата прическа за дълга рокля, можете да заложите на естествени прически и класически стилове, като например среден път.

Каква прическа за дълга сватбена рокля? Елегантни прически

Дългите рокли са символ на женственост и елегантност с нотка на изтънченост. Това ги прави добър избор за сватби и други официални поводи. Прическата за дълга сватбена рокля трябва да допълва максимално стила.

За роклите с открити рамене и гръб добре подхожда класически кок. Кокът подчертава раменете и деколтето и е подходящ и ако искате да подчертаете деколтето.

За семплите и елегантни рокли класическата гладка конска опашка може да е правилният избор. Косата може да се изглади с гел или лак за коса, а ластикът може да се покрие с увит около него кичур коса.

Прически за дълги флорални рокли – романтични вдъхновения

Може да има много отговори на въпроса коя прическа за дълга флорална рокля е най-подходяща. Ако търсите нежна романтична прическа, можете да изберете свободни вълни. Тази прическа не само придава лекота, но и подчертава женствения характер на целия тоалет.

Кокът със свободно пуснати кичури коса също работи добре. Тази прическа се съчетава добре с рокли без презрамки с открит гръб и свободни тоалети.

За романтична дълга рокля с цветя може да опитате и сплитане на плитки или сплетена корона, в зависимост от дължината на косата ви.

Как да изберем правилната прическа за дълга рокля – практически съвети

Когато избирате прическа за дълга рокля, има няколко фактора, които трябва да вземете предвид:

Видът на повода – една и съща рокля може да бъде оформена по много различни начини. Една и съща рокля може да бъде оформена по много различни начини. В съчетание с токчета, елегантни бижута и шикозен кок тя представлява добра комбинация за важен повод. В съчетание с бели маратонки или балеринки, спортна чанта и разпусната коса можете да създадете небрежна визия.

Материалът и моделът на роклята – до известна степен определят характера на стила. Леката прическа за дълга рокля на цветя ще подчертае женствения и романтичен характер на комплекта, докато прическата за рокля с права кройка без десен може да подчертае елегантността – всичко зависи от ефекта, който искате да постигнете.

Дължината и вида на косата – струва си да ги вземете предвид при избора на прическа, за да сте сигурни, че ще постигнете възможно най-добрия резултат.

Аксесоарите за коса – те са подходящи както за ежедневието, така и за големи събития. Когато се комбинират с дълга рокля, кристалните щипки за коса, лентите за глава или перлите могат да придадат елегантност и характер на тоалета.

Прически за дълги рокли и според формата на лицето

На какъвто и тип прическа за дълга рокля да се спрете, струва си да вземете предвид преди всичко удобството и предпочитанията си. Процесът на намиране на идеалната прическа може да бъде още по-лесен, ако вземете предвид формата на лицето си.

Овалната форма се смята за най-универсалната и много видове прически ще ѝ подхождат. Хората с кръгло лице ще изглеждат добре с права или леко вълнообразна коса, а асиметричните прически също са подходящи.

При квадратното лице меките вълни и къдрици работят добре, за да омекотят по-изразените линии на лицето. За този вариант изберете странично разделяне. Косата може да се оформя по много различни начини. Ако изберете кок, добре е да пуснете два тънки кичура отпред.

Правоъгълните и издължени лица често изглеждат много добре с прически с бретон и много обем отстрани – това могат да бъдат по-силни вълни или свободни прически.

За триъгълното лице са подходящи прически с повече обем в горната част, за да се балансира по-широката челюст и тясното чело.

Много видове прически ще се съчетаят добре с дълга рокля, в зависимост от повода, настроението и индивидуалните предпочитания. Не се страхувайте да експериментирате и да изберете красива прическа, която ви подхожда.

Прочетете още статии