Прочетете за 4 мин 10 ян. 2024

Après ski – какво отличава този стил?

Автор: Maria
Прочети го за 4 минути

Най-доброто качество на материалите, дизайн, който съчетава модерност с ретро дух и висок комфорт. Тези термини се вписват идеално в стила après ski, който се превърна в основна част от колекциите на големите модни марки. Какво отличава après ski? Защо après ski става все по-популярен не само сред любителите на зимните спортове? Отговорите на тези въпроси ще намерите в следващата статия.

Определението на стила après ski се съдържа в самото име. То буквално означава „след каране на ски“ и се отнася за всички дейности, които скиорите предприемат, след като слязат от пистите или между пистите. Въпреки това après ski не е занимание единствено за шампионите в зимните спортове.

Все повече хора предприемат зимни пътувания до най-популярните ски писти, за да се отпуснат в ресторантите и спа центровете там, докато се наслаждават на красивите гледки към заснежените върхове. Незаменим елемент на зимната почивка е подходящо подбраният гардероб. Как да отразим стила après ski в облеклото?

Après ski: Баланс между спортен и ежедневен стил

Гардеробът après ski съчетава спортни и ежедневни елементи на облеклото. За да постигнем правилния баланс, трябва да подходим непринудено към стила. Стремете се към елегантна непринуденост с нотка еклектика. Съчетайте спортни панталони в лайм, розово или лилаво с връхна дреха в неутрални цветове като бяло, бежово, тъмносиньо или черно.

Стилът après ski ви дава възможност да разширите границите на модата, като се заиграете с формите, цветовете и кройките. Можете да комбинирате на пръв поглед несъвместими елементи от гардероба си – потници и вълнени пуловери или ски яке и бляскави аксесоари.

Безспорно една от характеристиките на après ski е носталгията по модата от 70-те и 80-те години на миналия век. Ретро елементите могат да се видят във всяко облекло. Към предишните десетилетия препращат не само ски костюмите, но и ансамблите от вълна или туид. Носталгията по миналото се изразява и в ски панталоните с камбанки, неоновите вложки, качулките с косъм и цветните щампи.

Удобно, топло и стилно

Чудите се откъде да започнете, за да завършите своя апрески стил? Разгледайте най-модерните пухени якета за този сезон. Изберете кройка, която да отговаря на вашите предпочитания. Тази зима ще носим както дълги, oversize модели, така и къси пухени якета, в разнообразни цветове. Пухени якета, идеални за ски пистите и за дейности извън тях, можете да намерите от марки като MMC Studio, Rossignol, Boss, Hetrego и Columbia.

Ски костюмите – особено тези с дискотечно усещане, вдъхновени от 70-те и 80-те години на миналия век – ще ви бъдат полезни по време на зимните лудории на снега. Не се ограничавайте, когато става въпрос за цветове. Изберете модели в неонови и блестящи цветове. Можете лесно да комбинирате енергичния гащеризон с пухено яке в по-приглушени нюанси за модерен и елегантен зимен външен вид.

Пуловерите – за предпочитане от висококачествени материали – са в основата на ски гардероба. Ако изберете класически бял, черен или бежов цвят, ще осигурите основа за универсална визия. Помислете и за пуловери с интересни текстури и фолклорен привкус. Плетените плетки, оригиналните щампи и пискюлите ще ви накарат да се впишете идеално в планинския стил.

 

Ботуши за зимни приключения

Неразделна част от външния вид après ski са топлите зимни ботуши. Най-популярните модели са ботушите за сняг – особено моделите на Moon Boot Техният космически дизайн е вдъхновен от ботушите на астронавтите от Аполо 11, които кацнаха на Луната. Днес снежните ботуши на марката са придобили статут на модна класика и са се превърнали в символ на зимната мода. Актуалните модели се предлагат в разнообразни цветове и дизайни, така че се вписват идеално във всеки стил. Освен това те затоплят отлично през студените дни и са водоустойчиви.

Луксозните велурени ботуши за сняг на Inukii са друг модел, който се съчетава добре със стила après ski. През този сезон водещи са по-специално класическите ниски ботуши, които достигат малко над глезена. Те впечатляват с интелигентния си дизайн, характерните връзки и комбинацията от велур и гладка кожа. Снежните ботуши на австралийската марка UGG са също толкова популярен избор за любителите на après ski. Те са чудесни за почивките между карането на ски по пистите. Те са уютни, обгръщат краката ви в топлина и допълват зимните ви тоалети.

Après ski стил и аксесоари

Всяко облекло се нуждае от аксесоари, които да завършат визията. Визията après ski не прави изключение. Сред най-модерните аксесоари, които подхождат на тази зимна естетика, са топла плетена шапка и мек на допир шал. Съчетайте ги цветово с други елементи от зимния си гардероб, за да създадете цялостен ансамбъл.

И не забравяйте аксесоарите, които имат практично приложение. Основна джаджа по пистите са ски очилата, които ви предпазват от слънцето, снега и нараняванията. След като излезете от пистите, можете да ги смените с луксозни слънчеви очила, които да съответстват на стила ви après ski. Можете да намерите най-добрите модели от марки като Balenciaga, Saint Laurent, Gucci и Burberry.

Прочетете още статии