Прочетете за 3 мин 28 ное. 2020

Когато сме навън – дрехи и аксесоари, които ще ви топлят и в най-екстремното време

Автор: Maria
Прочети го за 3 минути

Когато застудее, връхните дрехи и аксесоари идват на помощ. Нека да видим кои продукти от тази категория ще ни бъдат полезни в студените дни. 

Есента и зимата не са причина да се откажем от любимите си спортове. Това, от което имаме нужда, е добра екипировка, която да ни пази дори в екстремни условия. А ситуациите,  в които ни е нужно да имаме подходящите дрехи и аксесоари са много – разходка в планината (когато прогнозата за времето не се окаже напълно вярна), каране на колело из града през есента, (когато никога не знаеш дали няма да започна да вали) или просто, когато се налага да разходиш четириногия си приятел, но навън времето хич не е за разходки. Във всички тези не толкова приятни ситуации оценяваш колко е важно да имаш топли дрехи и аксесоари за ветровите и студени дни.  Дори и да не сте запалени планинари, винаги може да усетите що  е то студ и влага, особено ако стигате с колело на работа и завали дъжд или пък разхождате кучето си в студено и ветровито време. Тогава,  със сигурност може да оцените силата на адекватните дрехи. Създадени да ви осигурят топлина и защита от вятъра и влагата, те съчетават прияте дизайн и модерни технологии.

Връхно облекло за новия сезон

През есента и зимата връхната дреха се превръща в най-важния елемент от нашия аутфит. Якето изпълнява перфектно тази роля. Моделите тип „дъждобран“, със специална мембрана, голяма качулка и джобове, ще ви пазят от дъжд и вятър. Но какво да правим, когато времето стане наистина студено? Ако ви е все студено, инвестирайте в яке с естествен пух, което е много леко и изключително топло. Те са и мултифункционални, защото могат да бъдат носени, както и града, така и в планината. Избирайте кройка и дължина, които да отиват на стила ви – пухените якета могат да бъдат по-дълги или по-къси или “oversized” модели. За различни занимания на открито ще са ви необходими също суитчери и жилетки, като ако изберете модели в по-ярки цветове, те ще седят чудесно с едноцветни джинси.

За него

 

Ботуши за всякакви цели

Идеалните обувки са тези, които ще ви помогнат да минете дори през най-големите локви със сухи крака. Струва си да инвестирате в модели с водоустойчива мембрана. Препоръчително е да са с плоска подметка и с достатъчно дълбок грайфер, който ще ви осигури стабилност на хлъзгав терен. Този сезон модата обича кубинките във всичките им разновидности – от семпли тип „работнически“ ботуши до милитъри моделите – по-грубите модели с връзки ще направят всеки аутфит по-интересен и модерен.

За него

Аксесоари за тежки метеорологични условия

Всеки изследовател и градски авантюрист се нуждае от подходящите аксесоари за своите приключения. В студените дни посягаме към ръкавици, шапки и шалове в ярки цветове. Оригинално решение тази година са „бандана“ шаловете, които може да използвате и за да покриете носа и устата си. Да не забравяме и раниците – те са перфектни за планински преход и колоездене, а и седят страхотно с ватирано яке.

За него

Прочетете още статии