Прочетете за 3 мин 15 ное. 2021

Вдъхновяващ ноември! Прости начини, за да бъдеш активен през есента

Автор: Maria
Прочети го за 3 минути

Какво можете да правите през ноември? Ами много неща – важното е те да са източник на радост. Заедно със Сара и Павел ще ви покажем начини за активно прекарване на есента, богати на ендорфини и гледки, които ще останат в главата ви дълго време.


Разходка (или пътуване)

Въпреки че повечето от нас свързват ноември с топлото одеяло, чая и дългите вечери, прекарани с някоя книга или пред телевизионния екран, понякога си струва да напуснете 4-те стени на апартамента си и да се впуснете в приключение. Къде ще ви отведат краката ви? Това зависи от вас. Дори едно бърза разходка до най-близкия парк може да бъде изпълнена с положителни емоции и наслада. Ако разполагате с повече свободно време, една по-дълго пътуване сред природата може да се окаже добра идея. Насочете се към планините – миш-машът от златни дървета и голи скали, отразяващи се в повърхността на планинските езера, е спиращ дъха.

 

Не се отказвайте от дейностите на открито

Ноември е странен месец, в който, от една страна, се сбогуваме с типичните отпускарски дейности, а от друга – чакаме с нетърпение първия сняг и отварянето на ски пистите. Въпреки това бездействието тук не е най-доброто решение. Уловете всеки слънчев лъч и използвайте всички топли дни за движение. Нека есенните гледки бъдат допълнителна мотивация! Какво ще кажете за каране на ролкови кънки, скейтборд или традиционното – колоездене? Можете също така да укрепите спортния си дух, като тичате, практикувате скандинавско ходене или катерене. Изберете дисциплина, която ви подхожда, като не забравяте едно важно нещо: нека облеклото ви да е адекватно на метеорологичните условия. Никой не обича да се разболява.

 

Какво ще кажете за ново хоби?

Всеки месец е подходящо време да започнете ново хоби. Може би през ноември сърцето ви ще забие по-силно към фотографията? Есенната светлина, окъпана в различни нюанси, живописните гледки, мъгливият въздух и носталгичната аура само ви молят да ги уловите. Не се нуждаете от специално оборудване, за да започнете едно ново приключение. Вземете фотоапарата, който вече имате със себе си, стар аналогов (с малко практика ще постигнете страхотен ефект) или… телефон. Вдъхновение за интересен кадър ще откриете на всяка крачка – разгледайте идеите на участниците в конкурса #LifespirationStartsHere.

 

Прочетете още статии