Прочетете за 3 мин 27 сеп. 2021

Всичко за сериалите – новите предавания, които ще следим тази есен

Автор: Maria
Прочети го за 3 минути

Време е за одеяло, горещ чай и… пристрастяващи сериали, които ще ви помогнат да оцелеете до пролетта. Ето 5 нови продукции, които вероятно ще се превърнат в хит този сезон.

Сцени от един брак

Шедьовърът на Ингмар Бергман от 1973 г. е адаптиран в сериал. Сцени от един брак ще представи отново класическата история за любовта, омразата, желанието, моногамията, брака и развода, но този път от гледната точка на съвременна американска двойка, изиграна от Джесика Частейн и Оскар Айзък. Сериал за хора, които не се страхуват от трудните теми и болезнената реалност.

Премиера: 13 септември по HBO GO

Д-р Смърт

Случаят на д-р Кристофър Дънч шокира Америка преди няколко години. Този арогантен психопат в медицинска престилка убива или осакатява много от пациентите си. Нищо чудно, че си спечелва прякора „Доктор Смърт“ и се озовава в затвора с доживотна присъда. Как се е случило това, разказва напрегнатият и добре направен сериал „Доктор Смърт „. Ролята на Дънч изпълнява Джошуа Джаксън, а компания му правят номинираният за „Оскар“, носител на „Еми“ и три „Златни глобуса“ Алек Болдуин и Крисчън Слейтър. Резервирайте времето си за 8 епизода!

Премиера: 15 септември, КАНАЛ + онлайн

Среднощна литургия

Ако обичате да се страхувате в дългите есенни вечери, посетете Netflix и най-новата му продукция. Името на Майк Фланаган, който е отговорен, наред с другото, за „Къщата с духовете на хълма“, гарантира невероятна тръпка на ужас, която ще пробяга по кожата ви. В „Среднощна литургия“ си имаме работа с харизматичен свещеник и местна общност, живееща на изолиран от света остров. Ще се справят ли те с мистериозните, чудодейни явления, които започват да се случват след пристигането на новодошлия?

Премиери: 24 септември по Netflix

Фондация

Ако сте се чудили как биха изглеждали „Междузвездни войни“ в сериен вариант, вече сте намерили отговора. Фондацията е история за разпадащата се галактическа империя и изграждането на нова, за манипулацията и властта и накрая за същността на човечеството в ерата на високите технологии. Цялата история е визуално завладяваща и обещава да бъде наистина интригуваща. А ако искате да запълните есенните вечери с четене, обърнете се направо към източника: книгите на Айзък Азимов, въз основа на които е създадена поредицата.

Премиера: 24 септември, Apple TV +

 

Squid Game

Ако не си започнал да го гледаш, то със сигурност си виждал поне едно meme свързано с него. За поредна седмица този сериал оглавява класациите на Netflix и нашите също. Squid Game се фокусира върху състезание, в което 456 играчи, привлечени от различни сфери на живота, но всеки от тях дълбоко задлъжнял, играят набор от детски игри със смъртоносни последици за загуби, за да имат шанса да спечелят награда от ₩45,6 млрд. Сценариста се вдъхновява се от собствените си икономически трудности в началото на живота си, както и на класовото неравенство в Южна Корея.  Сериалът получава преобладаващо положителни отзиви с похвали за перформънса, оригиналността, атмосферата и темите. В рамките на една седмица Squid Game се превърна в един от най-гледаните сериали на Netflix.

Стрийминг: Netflix

Прочетете още статии