Прочетете за 3 мин 03 апр. 2021

Във форма сте! Завършете спортния си аутфит за пролетта

Автор: Maria
Прочети го за 3 минути

Забравяме за коледните сладкиши, започваме да горим калории и да повишаваме нивото на ендорфините си. Изберете любимата си спортна дисциплина и създайте идеалния сет за упражнения – избрахме за вас най-добрите спортни дрехи и аксесоари.

През пролетта се фокусираме върху формата (и нямаме предвид тази за козунаци) – след Великден идва Международния ден на спорта. Отбележете го със солидна тренировка, върнете се към добрите спортни навици и работете върху формата си (защото здравото тяло има здрав дух, нали?). Независимо дали планирате да правите упражнения вкъщи или навън, ние сме ви подготвили няколко спортни стила – практични, съобразени с тенденциите и удобни, така че тренировките да се превърнат в чисто удоволствие.

Започнете със спортните обувки

Не е нужно да ви напомняме значението на правилно подбраните обувки. Маратонките, подходящи за тренировка, трябва да са удобни и да пасват на крака ви, стабилни (за предпочитане с неплъзгаща се подметка), леки и поемащи голямо натоварване. Можете да изберете допълнителни параметри в зависимост от спорта, с който се занимавате – някои модели са подходящи за фитнес вкъщи, други – за бягане на твърда повърхност. Обърнете внимание дали планирате да тренирате у дома или навън – ако се фокусирате върху тренировки на открито, имайте предвид водоустойчивостта и възможността за лесно почистване на мръсотията от повърхността на обувката.

За нея:

За него:

Какво да облечете за тренировка у дома?

В миналото вашите спортни занимания започваха с домашни тренировки, а днес упражненията вкъщи вече са необходимост. Не можете да ходите на фитнес, йога или да вдигате тежести без предварителна загрявка и подходящо удобно облекло. Дали ще изберете плътно прилепнала тениска и клин или по-свободни анцузи зависи от вас и предпочитания ви. Ако искате да горите калории в компанията на най-новите модни тенденции, изберете спортен кроп топ и шорти за каране на колело. И мъжете, и жените ще харесат блузите с дълъг ръкав с цип на врата и силни, контрастни цветови комбинации заимствани от спортното облекло от 80-те и 90-те.

За нея:

За него:

 

Спортни дрехи и аксесоари за тренировки на открито

Пролетното време е идеално за спорт на открито. Можете да бягате на по-къси или по-дълги разстояния, да карате колело, да изберете малко по-спокойното „скандинавско ходене“ или да използвате фитнес уредите в парка. Каквото и да изберете, ще ви трябват аксесоари и специализирано облекло. В допълнение към стандартния комплект от спортни обувки, къси панталони или клинове и топ, в по-студените дни си струва да изберете суичър  или блузи с дълъг ръкав. По-топлата връхна дреха също ще се окаже полезна веднага след тренировка – в края на краищата никой не обича да мръзне. Ветровка или леко яке за дъжд ще бъдат идеалният избор в облачни дни – можете да ги взимате с вас и когато планирате да прекарате няколко часа извън апартамента. Време е за аксесоари! Бутилката с вода или хавлиената гривна на китката, с която ще отстраните излишната пот, помагат в кризисни моменти. Не забравяйте да се предпазите от слънцето: тук ще ви помогнат очила с UV защита и бейзболна шапка от някоя от най-популярните спортни марки. И накрая – приберете телефона си и други дребни предмети в удобна чанта за кръста или вземете със себе си раница.

За нея:

За него:

Прочетете още статии