Прочетете за 2 мин 02 мар. 2021

Дамски деним – 4 модела, които ще са тренди през този сезон

Автор: Maria
Прочети го за 2 минути

Обичате ли дънки? През пролетта на 2021 г. връщаме някои класики от деним, фокусираме се върху комфорта и момичешки цветове. Вижте какви са тенденции този сезон!

Класика при денима

Правите дънки едни от моделите, които ще доминират през този сезон. Прилепналата кройка на правия деним е по-удобна от тази на скини дънките, а в същото време е изключително стилна. Тя и високата талия ще оформят фигурата ви и ще удължат краката ви. През пролетта на 2021 г. ги носим по много начини: навити до глезените ни, съчетани с така популярните „dad shoes” или пък да заложите на френския шик и да ги комбинирате с мокасини и „oversized” яке.

Хит на сезона

С разкроените дънки станахме приятели миналата година. Този сезон разкроеният деним все още доминира сред модните среди. Кройката на клош-панталоните балансира широкия ханш и издължава краката. Но много разкроените модели не са подходящи за ниски дами.

Удобни дънки

През последната година се влюбихме в комфорта и няма да се откажем лесно от него. Желанието за комфорт се вижда и при денима – този сезон доминират дънки с по-свободен крачоли, които гарантират свобода на движение. Тези модели са добре познатите ни “boyfriend jeans” и „mom jeans“. Съчетаваме ги с широки и прилепващи по крака боти и оставяме дългите крачоли да падат небрежно върху тях.

Модерни дънки

И този сезон скъснаните и изтъркани дънки ще имат запазено място в гардероба ни, както и на модните подиуми като този на Etro. Тази година тененцията е дуоките да бъдат около колената ни. Този модел изглежда добре на дънки с по-широка кройка. Съчетай ги с любимите ти кецове и бяла тениска и имаш перфектния аутфит за уикенда.

Цвят при денима?

Вярно е, че свикнахме с класическия син нюанс на денима, но през пролетта е време да експериментираме. Широките дънки изглеждат още по-добре в ярки цветове. Пастелни дънки в нюанси на светло розово, праскова или лимонено жълто се появяват на модните подиуми и по улиците на модните столици. А денимът в бяло или пък екрю остват запазена марка за топлите месеци.

Прочетете още статии