Прочетете за 3 мин 22 фев. 2021

Как да избереш перфектните мъжки дънки? Следвай нашия гид в 3 стъпки

Автор: Maria
Прочети го за 3 минути

Панталоните от деним заемат централно място в мъжкия гардероб. Ако още не си открил перфектния чифт, време е да действаш!

Стъпка №1. Избор на плат

Обърни внимание на плата. Избери плътна, трайна и устойчива на деформации материя, освен ако не искаш да изхвърлиш новите си дънки след първото пране.

Понякога панталоните от 100% памук изглеждат малко твърди, но не забравяй, че с носенето ще омекнат. Разбира се, можеш да заложиш на деним с нисък процент изкуствени влакна. Съотношението от 98% памук и 2% еластан няма да те подведе – дънки с този състав ще ти стоят чудесно.

Изработката също е важна. Разгледай шевовете около колана, джобовете и ципа. Инвестицията в качество ще ти се отплаща поне няколко сезона.

Стъпка №2. Избор на кройка

Преди да се впуснеш в издирване на перфектните дънки, внимателно вземи размерите си. Дори съвършената кройка няма да ти помогне, ако купиш грешния размер. Мъжете често се хвърлят на по-голям размер от страх, че дънките ще им стягат. Грешка. Идеалният чифт трябва да пасва точно и на талията, и на ханша, а краят на крачолите да стига над подметката на обувката.

Slim/ Тесни

Ако си слаб и строен, това е твоят модел. Панталоните от този тип обгръщат крака и подчертават мускулатурата, но не прилепват прекалено плътно като т.нар. skinny jeans.

Straight/ Прави

Класически модел с прави крачоли. Служи вярно на мъжете със стандартен или по-едър силует. Ако си слаб, внимавай с тази кройка – съществува риск визуално да добави няколко сантиметра към обиколките ти.

Tapered/ Конус

Подходящ за всяка фигура, защото оптически я удължава. Моделът е свободен около бедрата и леко се стесняват към глезена. Създава чувство за комфорт в горната част, без да е отпуснат. Оставя цялостно впечатление за чиста, семпла линия.

Loose/ Широки

Цениш най-вече удобството или искаш да скриеш излишните килограми? Този модел те вика. Свободните крачоли умело маскират недостатъците на фигурата. Можеш да експериментираш с по-тъмни цветове или да заложиш на вертикални изтривания, които допълнително издължават.

Стъпка №3. Избор на марка

Брандът има значение. Висококачествените мъжки дънки са дело на емблематични марки с дългогодишен опит и силни дизайнерски екипи. Ако търсиш класическа кройка, фокусирай се върху предложенията на Levi’s, Lee и Wrangler. Ако се вълнуваш от дизайна и горещите тенденции, виж последните колекции на Diesel и G-Star Raw. С модел на Pepe Jeans, Tommy Hilfiger и Tommy Jeans също няма да сбъркаш.

Освен качеството и дизайна, големите играчи в света на денима имат още едно предимство – отнасят се отговорно към околната среда и обръщат все по-голямо внимание на опазването й. Постоянно въвеждат нови производствени технологии с ниска консумацията на вода, използват органичен памук и безопасни за природата багрила.

Прочетете още статии