Прочетете за 3 мин 09 дек. 2023

Дрехи във винтидж стил – как да ги съчетаваме и откъде да ги купим?

Автор: Maria
Прочети го за 3 минути

Дрехите във винтидж стил са продукти, които ще подобрят всеки стайлинг. Те могат да бъдат намерени не само в магазините за дрехи втора употреба, но и на винтидж пазарите. Къде точно трябва да търсите такива предложения? Чудите се с какво можете да носите винтидж дрехите? Научете повече за стила на винтидж дрехите. Не забравяйте да прочетете нашата статия, тъй като сме събрали съвети за създаване на уникални ретро визии.

Стилизиране на винтидж дрехите

Стилът на винтидж дрехите има много почитатели. Винтидж хитовете се завръщат в гардеробите ни и се превръщат в сериозен претендент за горещи тенденции направо от модните подиуми. Много хора обичат „нещата с душа“. Свързваме ретро модата с отминалите десетилетия и нищо чудно, защото в повечето случаи става дума за оригинални модели отпреди няколко години. Винтидж дрехите са автентични тоалети, които са произведени преди минимум 20 години. Най-често тези артикули произхождат от периода от ла 70-те до 90-те години на миналия век.

Винтидж стил и мъжко облекло

Винтидж стилът в мъжкия гардероб се свързва главно с шикозни облекла. Ретро тренчкотите, кожените авиаторски якета и шапките, въпреки външния вид, са идеалното съчетание за съвременните, градски тоалети. Американският винтидж успешно съчетава различни субкултури и мода от съвсем различни краища на света, така че ще се хареса на много хора. Предпочитате по-вкусна препратка? Мъжките мокасини, презрамките и карираните сака и жилетки са задължителни за съвременния денди.

Мъжкото облекло във винтидж стил включва и меки пуловери, дипломатическо палто и костюми от три части. Шикозните джентълмени трябва да почерпят вдъхновение от 60-те и 80-те години на миналия век, когато изтънчената мода е властвала. Препратките към миналото са разнообразни, така че има за всекиго по нещо. Тениските и саката с лого ще се харесат на мъже от всички възрасти, както и блейзерите с лепенки на лактите. Струва си да добавите нещо съвременно, за да придадете на визията си истински интерес.

Винтидж стилът е изключително разнообразен, като варира от удобни, спортни модели до много елегантни такива. Важното е, че това е идеалният начин да подчертаете собствения си индивидуален стил. Не се страхувайте да си играете с модата. Винтидж дрехите са вдъхновени основно от поп културата. Запазете го до максимум две части, добавете малко съвременни неща и за нула време ще имате много интересна комбинация.

Винтидж стил и дамско облекло

Винтидж стилът в дамското облекло е идеален за ежедневието, за работа или за по-големи излизания. При подобни облекла можете да заложите на класически аксесоари и въпреки това да имате силно изразена визия. Ако решите да заложите на контрастите, определено е по-добра идея да използвате нещо оригинално. Направете го обаче деликатно, за да не изглежда гротескно.

Ретро дамските обувки често се завръщат на модните подиуми, както и други аксесоари. Въпреки това роклите са тези, които заслужават внимание. Дамските ретро рокли са предимно грахови, разкроени, с колан, плисирани поли, корсети и прилепнали поли тип „молив“. Панталоните с широки крачоли и висока талия ще спечелят много сърца, а ушитите по мярка бели ризи с ефектни яки са дрехи, които ще преобразят шикозните офис комбинации. Ансамблите от букле ще ви изведат на следващото модно ниво. Винтидж стилът в дамското облекло включва всички видове

жилетки и пуловери с гъста плетка – като например тюрлюгювечи. Петдесетте, седемдесетте, осемдесетте и дори деветдесетте години на миналия век са сантиментални периоди за мнозина, от които може да се почерпи куп вдъхновение. Дамските якета под формата на огромни бомбър якета, кожени модели и якета от овча кожа буквално ще пренесат визията ви назад във времето.

Къде да купите дрехи във винтидж стил?

Не всеки обича да се рови из антикварните пазари или бутиците за втора употреба. Това изисква време и много търпение. Къде да купите дрехи във винтидж стил? В Answear.com се предлагат най-различни колекции и доста изгодни предложения – от първокласни фирми до вериги магазини. Интересно е, че много от тях предлагат дрехи във винтидж стил, в допълнение към аксесоари, включително дамски колани.

Когато избирате дрехи в стила на винтидж тоалетите, заложете на продукти от деним, ефирни, романтични рокли и плетива с интересна плетка. Ризите с необичайни щампи също заслужават внимание. Ще се изненадате как се трансформира стайлингът на винтидж дрехите, така че не се страхувайте да се върнете към любимите тенденции от една отминала епоха.

Прочетете още статии