Прочетете за 4 мин 30 апр. 2024

Елегантен бохо стил през 2024 г. – обличайте се с вкус и изтънченост

Автор: Maria
Прочети го за 4 минути

Стилът бохо е добре застъпен в женските гардероби. Дизайнерите имат огромна слабост към тази естетика. Chloe и Isabel Marant винаги залагат на тази модна тенденция. Съвременният бохемски стил обаче е много по-различен от този от 60-те и 70-те години на миналия век, въпреки че все още има някои допирни точки. Как да съчетаете бохемската визия? Вдъхновете се от нашите идеи!

В тази статия ще разберете:

  1. Какви са характеристиките на бохо стила?
  2. Как да създадете хармонична бохо визия,
  3. Как да се обличате бохо за всички сезони,
  4. Как да обличаме бохо с вкус и изисканост?

Елегантен бохо стил – есенция на свободата и изтънчеността

Бохо дрехите и аксесоарите са изработени предимно от естествени материали. Лен, памук, дърво, кожа – това са само някои от най-известните материали, без които тази естетика не би съществувала. Какво друго е важно? Облеклата не трябва да ограничават движенията, тъй като трябва да осигуряват възможно най-голям комфорт. Преобладават свободните кройки с ретро излъчване, затова се появяват камбанки, ризи с големи размери и дълги топове.

Елегантният бохо стил акцентира върху природата и комфорта, но включва и много шик и изтънченост. Тази естетика ви позволява да проявите индивидуалност и насърчава екологичното съзнание. Цветята в косата, съчетани с дълга, дантелена рокля и сандали тип „стрингове“, са любима комбинация за любителите на природата. За по-шикозна комбинация изберете свободна риза с яка и класически дънки, допълнени от обувки на платформа или каубойски ботуши.

Бохо стил: дрехи, които вдъхновяват

Стилът бохо се фокусира върху оригиналните аксесоари, дрехите определено са по-романтични и щури. Бродираните ризи и блузи са шикозни топове, които се съчетават добре с широки панталони, ефирни миди поли и къси дънкови панталони. За градска визия ще им хареса компанията на вечните баски.

Елегантният бохо стил може да бъде много женствен, така че не липсват дантелени туники, творения извън раменете и гащеризони с презрамки. Цветните, шарени модели оживяват гардероба ви и добавят нотка на хипи лудост. Освен това те ще изглеждат напълно различно всеки път в зависимост от обстановката. Бохо стилът означава функционални дрехи, към които искате да се връщате, независимо от тенденциите.

Ключови елементи на бохо гардероба

Дрехите в бохо стил са изработени от дантела, велур, деним и ефирни материи, предимно от естествени материали. Преобладават приглушените цветове, въпреки че не липсват флорални мотиви, както и етнически, ориенталски и фолклорни щампи.

Ключови елементи на естествения гардероб са свободните кройки, спокойните цветове и нотка небрежност под формата на пискюли и ръчно изработени бижута. Преобладаващите стилове са миди и макси рокли, плетени жилетки, катани, ефектни палта от овча кожа и широки панталони. Бохо стилът се отличава с минимализъм с добавяне на винтидж и хипи елементи и ясни препратки към природата.

Стилът бохо е подходящ за всички сезони

Не всеки знае, че бохо дрехите могат да се носят независимо от сезона. Естетиката има силен акцент върху наслояването, така наречената „лукова“ визия. Интересен вариант е да се наслагват модели с различни текстури на материите. Прозрачните и ажурни материи от всякакъв вид са идеални през цялата година. Подобни пуловери, туники и блузи могат да се носят с топове с дълъг ръкав, роклички, бодита или гащеризони.

Роклите могат да се нахвърлят както върху панталони, така и върху риза, просто добавете палто и цялата визия ще стане още по-забележителна. Стилът бохо може да се използва по най-различни начини, независимо от времето. Слоевете ще „затоплят“ визията, като същевременно ще добавят закачливост. Това е прост трик, за да извлечете максимума от гардероба си.

Хармонични комбинации

Дрехите в стил бохо се предлагат предимно в спокойни тонове. Бялото, пастелните и земните цветове са идеалният фон за всички видове десени. Ако се използва повече от един принт, важно е нюансът или размерът да са свързани с другите принтове. Най-сигурно е обаче да изберете чисто флорален комплект и да го носите с класически аксесоари, например в меко кафяво. Дрехите в бохо стил, украсени с бродерия, изглеждат най-красиво с обикновени неща, тогава те са най-силният акцент в стайлинга. За по-минималистична визия са идеални оригинални аксесоари като сламена шапка, чанта с ресни или големи слънчеви очила.

Прочетете още статии