Прочетете за 3 мин 25 фев. 2023

Жени за жени… сестри. SISTERHOOD – Лимитирана колекция на Answear.LAB

Автор: Maria
Прочети го за 3 минути

Сестринството е сила! Сестринството е надежда! Сестринството е бъдещето! Марката Answear.LAB обръща внимание на всички, че взаимната подкрепа на жените не е само мит. Най-новата колекция от лимитирана серия, SISTERHOOD, хармонично съчетава световете на модата и изкуството и възхвалява приятелството и солидарността между жените във всички области.

Силните жени не се страхуват да подкрепят други жени, за да им дадат увереността, от която се нуждаят. В края на краищата ние имаме безгранична сила и знаем как да я използваме – затова толкова много жени действат заедно в името на обща цел. Допълваме взаимно качествата, силните страни и талантите си и тръгваме заедно, за да осъществим една мечта. Жените са като сестри – те вървят ръка за ръка през живота, независимо от препятствията. Жените се насърчават взаимно, помагат си, мотивират се и се борят заедно за това, което искат. Това е визията на най-новата колекция на Answear.LAB – “ Sisterhood“.

Сестринството, или женското приятелство, е противовес на социалните тенденции, основани на патриархалната култура. Сестринството означава подкрепа и съпричастност. На такава основа може да се изградят взаимоотношения, основани на уважение и подкрепа, които водят всяка жена към най-добрата версия на самата себе си. Жените не поставят етикети, не съдят и не критикуват другите жени. Не е необходимо да сте кръвна роднина на друга жена, за да можете да я наречете „ваша сестра“ – бъдете подкрепящи и съдействащи на жените около вас и помощта винаги ще бъде върната.

Колекция, изпълнена с женска сила

Всяка от нас може да носи това, което иска, без да привлича завистливи погледи и критики, особено от други жени. Ние сме сестри и чрез собствения си стил можем да изразим себе си точно такива, каквито сме, без да се нуждаем от думи. Ето защо в колекцията SISTERHOOD ще откриете много скрити символи и препратки към това какво означава сестринството. Розовото – емблематичният цвят на колекцията – символизира безусловната любов и разбиране, които жените трябва да изпитват една към друга. Розовото е едновременно романтично и интимно. В психологията на цветовете розовото е знак за надежда, който дава усещането, че всичко ще бъде наред. Розовото е и емблематичният цвят на феминистката модна дизайнерка Елза Скиапарели, чието творчество вдъхновява дизайнерите на Answear.LAB. В колекцията SISTERHOOD жизненият нюанс на наситено розовото е представен върху сатенени рокли, кожени палта, поли от тюл и дамски костюми. Този нюанс е придружен от успокояващо дънково синьо и футуристично сребристо, което препраща към бъдещите планове и сферата на нашите мечти. Ярки са не само привличащите вниманието бижута и апликации върху дънките и каките, но и дрехите: сребристи якета бомбър, байкърски якета, топове и поли.

Приятелството е сила!

Сестринството засяга всеки аспект от живота, затова колекцията SISTERHOOD излиза далеч извън света на модата, свързвайки се с музиката и изкуството. Всяка от тези области взаимодейства помежду си и може да носи важни лозунги и искра, която да инициира промяна в обществото. Кампанията SISTERHOOD също е многоизмерна, свързвайки ангажирани, овластени жени и подкрепяйки се взаимно ежедневно. Основните атракции на колекцията са тениските и суитчърите с колажен печат, дело на Аня Глик – талантлива художничка от полски произход, която през цялата си кариера си е сътрудничила с големи модни къщи. Специално за Answear.LAB Аня Глик създава серия от 6 дигитални колажа с лозунги, изразяващи силата на сестринството между жените. Символите на сестринството, като например стиснати женски ръце, се появяват тук до лозунгите „STAND BY YOUR SISTER“ или „SISTERHOOD GIVES YOU POWER“ или „HELP ONE ANOTHER IS PART OF SISTERHOOD RELIGION“. Заедно разпространяваме това послание за силата на сестринството сред жените и го предаваме нататък!

Прочетете още статии