Прочетете за 3 мин 19 окт. 2021

Жени, които вдъхновяват: Саша Сидоренко

Автор: Maria
Прочети го за 3 минути

Запознайте се с жени, които имат смелостта да живеят по свои правила и да се борят за своето – понякога дори буквално! Какво ще ви вдъхнови да направите героинята на нашата кампания – професионалният боксьор и европейски шампион Саша Сидоренко?

Новата ни кампания „Вдъхновението за живот започва оттук“ представя изключителни героини – жени, които реализират потенциала си, вземат смели решения и преследват страстите си, като са движещата сила, която променя света. Те са такива, каквито искат да бъдат, и живеят по начина, по който искат да живеят… Сред тях е Саша Сидоренко, която уловихме в нашия кадър, докато се подготвяше за Европейското първенство по бокс.

Какво вдъхновява Саша?

Кой е Саша Сидоренко?

Александра „Саша“ Сидоренко е полска и украинска професионална боксьорка, украинска шампионка по бокс и европейска шампионка за професионалисти. Започва спортната си кариера на 12-годишна възраст. Дълго време търси подходяща спортна дисциплина, обмисля волейбол, но очарована от филмите на Брус Лий, избира карате. На 14-годишна възраст започва да се интересува от кик бокс, в който печели Световната купа. Тя е 7 пъти шампионка на Украйна по бокс. Участва пет пъти на Европейското първенство и четири пъти на Световното първенство. Тя представлява Украйна и Казахстан. През 2014 г. се премества в Полша и приема полско гражданство – оттогава се бори в бяло-червени цветове. През 2017 г. тя печели пояса на европейски шампион. Тя е непобедена на професионалния ринг.

И можете да се борите за себе си!

Не съществува едно-единствено правилно определение за женственост и примерът на Саша показва, че отдавна трябва да сме сложили край на старомодния стереотип за жената – деликатно същество, което може да прави само определени неща и да избягва отдалеч дейности, които обикновено се смятат за „мъжки“. Не се страхувайте да се осмелите да направите това, за което отдавна сте мечтали, да постигнете нови неща и да направите уверена крачка напред – точно както направи Саша. Биографията на европейския шампион е изпълнена със събития, които биха могли да послужат за основа на добър филмов сценарий. Увлечена от бойните изкуства, Саша Сидоренко тренира усилено още от дете с цел един ден да застане на подиума, а близките ѝ да сбъднат мечтите ѝ. След успехите в родината ѝ идва време за промени, трудни решения и начало в Полша практически от нулата – борба с болезнената реалност, включително борба с депресията и самотата. Въпреки това Саша се справи с трудностите – днес тя развива кариерата си, реализира се в семейния живот и все още иска да се бори за конкретни титли. За нея спортът е едновременно страст и работа – той я мотивира, кара я да вярва в собствените си възможности, развива самочувствието ѝ, но също така я учи, че след всяко падане трябва да се изправяш и да продължаваш.

Прочетете още статии