Прочетете за 3 мин 27 сеп. 2021

Как се обличаме в планината през есента?

Автор: Maria
Прочети го за 3 минути

Преди да се впуснете в планината през есента, трябва да подготвите правилното оборудване и аксесоари, за да се насладите максимално на преживяването. Прочетете статията и вижте какви дрехи са най-подходящи за есенно пътуване в планината.

Най-подходящото оборудване за планински поход

Няма значение дали отивате в планината само за един ден, за уикенд или дори за няколко дни. Дрехите ви трябва да отговарят на определени условия, за да не усещате студа, влагата или силния есенен вятър. Комфортът и безопасността ви са най-важни, когато става въпрос за екипировка за туризъм на открито.

В долната част избягвайте да носите деним или други твърди материали. Изберете потници или чорапогащи, които отговарят на времето навън и са изработени от материали, които позволяват на кожата ви да се движи свободно и да диша лесно.  Отгоре най-добрият избор са тениски с дълъг или къс ръкав и суитчъри, потници. С понижаването на температурите ще ви е необходим още един слой: яке, което да предпазва от вятър или дъжд. Чудесна идея при избора на дрехи за планината е да се спрете на такива с много джобове, за предпочитане с цип. Ще трябва да държите под ръка определени джаджи и ще е много по-лесно да ги извадите от джоба си, отколкото да ги носите в раницата си.

Правилните обувки

Удобните обувки са задължителна част от екипировката на истинския изследовател. Ще срещнете каменисти места, ще вървите по мокра и хлъзгава земя, паднали листа от дърветата ще покриват пътеката, така че трябва да обърнете специално внимание на избора си на обувки, за да избегнете нещастно нараняване. Ако е възможно, изберете ботуши с нехлъзгави подметки, водоустойчиви и с подплата отвътре. Ако планираният маршрут е много труден, най-добрият чифт ботуши са тези, които покриват глезена и го предпазват в случай на инцидент.

Раници, панерчета – повече от аксесоар

Термос с горещ чай (или кафе, в зависимост от това какво ви зарежда с енергия), фенерче, външна батерия, дъждобран и допълнителен чифт чорапи – всички тези аксесоари трябва да се носят по някакъв начин. Ето защо раницата е задължителна за планински поход. Не е нужно да се ограничавате само до функционалността му. На пазара има толкова голямо предлагане на тези аксесоари: безброй цветове, ципове, които са не само функционални, но и дизайнерски, и т.н. Изберете модела, който ви харесва най-много, и се уверете, че е лесен и удобен за носене на гърба ви. Регулирайте дължината на ремъците, така че нищо да не ви пречи по време на пътуването. Чантата е чудесен избор, ако не разполагате с джобове и искате да имате малките си джаджи винаги под ръка.

Това е всичко, готови сте за пътуването си! Ако ви се струва, че сте забравили нещо, разгледайте нашата селекция от идеални дрехи и аксесоари за туризъм:

 

Отидете в OUTDOOR POP-UP STORE >>>

 

 

 

Прочетете още статии