Прочетете за 5 мин 07 дек. 2021

Коледни филми – какво да гледаш докато навън вали сняг и чакаш празниците?

Автор: Maria
Прочети го за 5 минути

Коледа е много специално време, прекарано с роднини и приятели. Всички сядаме заедно на масата, говорим си и се забавляваме заедно. Имаме време да играем настолни игри или пък да гледаме коледни филми в Netflix.

Aко трябва да бъдем честни, филмите на коледна тематика рядко получават големи наради, но това не означава, че те не са любимци на зрителите. През последните десетилетия бяха създадени много комедии, които бият по популярност дори най-големите блокбастъри. Затова и ние направихме нашия Коледен списък с филми, които да гледаш с близките си.

Коледни анимации

Една голяма част от нашето поколение свързва Коледа с филми като „Сам вкъщи“, но децата днес предпочитат коледни анимационни филми, които включват любимите им герои. Този тип филми са идеални за ролята на коледни приказки за лека нощ, които се гледат с интерес от най-малките.

Клаус

Това е специална коледна анимация, която е най-добре да се гледа със семейството. Това е историята на момчето Джаспър, което завършва училището за пощальони със слаби оценки. Той е изпратен в пощенската служба в Смиренсбург, точно отвъд Полярния кръг. Градът не му прави добро впечатление. Жителите не са много симпатични един на друг, камо ли да си пишат писма. Когато Джаспър решава да се откаже от работата си, той се запознава с Алви, местен учител, и Клаус – необичаен дърводелец. От този момент нататък животът в града се променя. Жителите започват да се усмихват един на друг и да се подкрепят. Те си разказват вълшебни истории и започват да празнуват Коледа.

Ваканция в дивото

В Европа Коледа се свързва с елхите, покрити със сняг. Тя изглежда по същия начин в много части на света, но не навсякъде. „Ваканция в дивото“ е прекрасна романтична коледна комедия. Тя започва, когато любимият син на Кейт заминава за колеж. Кейт решава да използва свободното си време и организира втори меден месец за себе си и съпруга си. За съжаление, съпругът ѝ има съвсем други планове и вместо да ѝ благодари, той се разделя с нея. Изоставената Кейт заминава сама за Замбия. По време на сафарито тя помага на екскурзовода да спаси малко слонче. Заедно те се грижат за него в резервата за слонове. Престоят им в Африка значително се удължава. Кейт решава да прекара Коледа в Замбия. На хоризонта се появява нова любов. Кейт трябва да вземе решение дали да се върне у дома, или да остави африканското приключение да продължи.

Пожелание за Коледа

Празниците са време за сбъдване на желания. Човекът, който ги изпълнява най-много, е, разбира се, Дядо Коледа. Коледният филм „Пожелание за Коледа“ разказва историята на една отлична служителка на Сара Шоу, която за съжаление е много покорна и срамежлива личност. Когато идеите ѝ за коледна инициатива са откраднати от шефа ѝ Дирк Тайсън, Сара страда много. Подценявана и същевременно неспособна да се бори за себе си, жената среща на улицата Дядо Коледа, който обещава да изпълни едно нейно желание. Сара моли за кураж, за да спечели позицията си в компанията. Миколай изпълнява желанието ѝ и ѝ дава сили да се бори за себе си. Сара обаче трябва да побърза, защото коледният подарък трае само 48 часа.

Коледните хроники

Всяко дете мечтае да хване Дядо Коледа на местопрестъплението. За това как да го направи е създаден не един и два коледни филма. „Коледни хроники“ е история за това какво може да се случи, когато децата открият тайната на Дядо Коледа. Кейт и Теди Пиърс имат план да запишат Дядо Коледа. След като го забелязват, децата се промъкват в шейната му и тръгват на коледно пътешествие с Дядо Коледа, или по-скоро го правят много по-трудно. Става инцидент, който застрашава поддържането на коледната традиция. Въпреки това не бива да се отказват, дори когато шейната на Дядо Коледа е повредена. Кейт и Теди се впускат в работа заедно с Дядо Коледа, за да спасят Коледа. Дали това ще бъде възможно?

Полярен експрес

Това е още един типичен коледен филм, разказващ историята на дете, което губи вяра в Дядо Коледа. Този път едно необикновено пътуване със специален влак допринася за възвръщането на вярата в празниците. Освен главния герой, във влака пътуват още три деца и един необичаен кондуктор. Докато пътуват, младите хора преживяват много приключения, всяко от които води до заключението, че Дядо Коледа съществува.

Коледен принц

Празниците са най-подходящото време за романтични комедии. Една от тях е „Коледният принц“. Това е приказна любовна история за едно обикновено момиче и един принц. Този път „обикновеното момиче“ е начинаещата журналистка Амбър. Нейната задача е да намери сензационни материали за престолонаследника принц Ричард. Най-лесният начин да се сдобие с интересна информация изглежда е да работи в двореца. Амбър става гувернантка на принцеса Емили. За съжаление, това не минава без трудности и журналистката се забърква в кралските интриги. Освен това тя се влюбва в принца, което не ѝ помага в работата под прикритие. Каква ще бъде съдбата ѝ? Ще изпълни ли тя мисията си? Или може би съдбата има съвсем други планове за нея? Всичко това можете да разберете, като гледате тази коледна комедия.

Петзвездна Коледа

Повечето коледни филми са сладки истории за това как да изживеем добре Коледа. Комедията „Holidays for 5 Stars“ е малко по-различна. Филмът разказва историята на делегация от италиански политици, които посещават Унгария. Всеки политик има свои собствени планове за времето, прекарано в чуждата страна. Премиерът възнамерява да прекара няколко романтични мига с младата парламентаристка, която го придружава по време на пътуването му. Влюбените се озовават в луксозен хотел и прекарват времето си приятно, докато не намират мистериозно тяло. За да избегнат скандала, те разчитат на благосклонността и немилостта на камериера. През целия ден политиците нямат възможност да си отдъхнат заради постоянните и неочаквани обрати. „Holidays for 5 Stars“ е идеалният филм за тези, на които им е писнало от сладникави романтични комедии в празнична опаковка.

 

Holidate

Това не е точно коледен филм, но е много празничен. Той разказва историята на хора, които не обичат Коледа по съвсем практични причини – чувстват се ненужни по време на коледните събирания. Главната героиня на филма е Слоун, която работи вкъщи и лекува разбито си сърце. Майката ѝ много нетърпелива да намери нов годеник за дъщеря си. Докато брат ѝ се сгодява за жената, която познава само от 3 месеца. Сякаш тези проблемите не са достатъчни, по време на коледните трапези семейството е посетено от лелята, която всеки път си има нов партньор в търговския център. В такива условия едва ли някой би бил почитател на Коледа. Един ден на пътя на Слоун се появява мъж, който също като нея не обича много коледното събирания и неудобните моменти свързани с тях. Той също има зад гърба си конфузни ситуации с жени и не смята да се забърква с друга в близко бъдеще. Двамата решават да станат своите коледни партньори. Заедно те сядат на масата на Коледа, осигуряват си компания на Свети Валентин и посещават близките си на Великден. С времето се оказва, че те са перфектни половинки не само по време на празниците.

Прочетете още статии