Прочетете за 3 мин 11 сеп. 2021

Красимира Хаджииванова и Girl Power

Автор: Maria
Прочети го за 3 минути

Красимира Хаджииванова е една от създателките на популярната онлайн платформа „Майко мила!и на социалното предприятие Оле Малев подкрепа на майки на деца с увреждания. Вярва в свещеното право на всяка жена да се провали, независимо дали тихо или гръмко.

На 22 септември от 20 часа на Sofia Summer Fest Красимира тя ще ни разкаже за личните си неуспехи и нефотогенични моменти в благотворителното комедийно шоу Stand up for Sisterhood, подкрепено от ANSWEAR България. От сцената ще чуете още откровените, смешни и трогателни истории на Алекс Раева, Оля Малинова, Гери Турийска и Пам Велидис. Приходите от билети и част от приходите от колекцията Girl Power на answear.LAB, ще бъдат дарени на каузата Оле Мале и Български фонд за жените.

Красимира, какви са твоите суперсили?

Самоиронията и издръжливостта. И двете са ме спасявали в тежки моменти. Да можеш да се надсмиваш над себе си е чудесно умение, което те държи здраво стъпил на земята и не ти позволява да се взимаш много насериозно. Издръжливостта понякога е нож с две остриета, защото един път ти помага да се справяш с предизвикателни ситуации, много работа или просто нещо тежко в личния живот, но пък и те прави склонен да поемаш повече, отколкото искаш или можеш да носиш. Но, да, смятам и двете качества за мои суперсили.

А твоите суперслабости?

Бавя всичко до последно и понякога не си казвам навреме какво ме дразни в другите или в отношението им (защото съм издръжлива и смятам, че мога да карам и така), и накрая избухвам в неподходящ момент. Работя върху това и искам то да се промени.

Кой е твоят най-конфузен момент?

Имам доста и почти всички са свързани с казване на нещо неподходящо пред хора, които не трябва да го чуват. Аз съм малко от типа хора, които, ако ги ритнеш под масата, за да ги предупредиш да не казват нещо, ще се обърнат и пред всички ще те попитат: „ЗАЩО МЕ РИТАШ???“

Как се измъкваш от конфузи?

Не се измъквам – направо затъвам до уши. В края на краищата, такъв е животът, каквото си надробиш, си го сърбаш и продължаваш напред.

Какво ще посъветваш жените, които се страхуват от провал? 

Ще ги посъветвам да погледнат към мъжете, много от които нямат такива проблеми и са склонни да се пробват дори в ситуации, за които със сигурност знаят, че не са подготвени. Освен това ще им кажа, че неслучайно балът на момичета в езиковите и всякакви други гимназии е по-висок от този на момчетата. Провалът е естествено нещо, напълно нормално и най-якото за него е, че в 90% от случаите е само плод на тревогите ни, а не реалност. Затова – отпуснете ги тия души и действайте смело. И да се провалите – много важно. Стига да не пилотирате самолет, де, там не се отпускайте и не давайте смело, ако не разбирате какво показва таблото.

Какво можеш да правиш сега, за което дори не си мечтала преди 10 години?

Да говоря лични неща пред много хора, да правя по десет неща едновременно, да направя медиа и да гледам малко дете в същото време. Да не се впечатлявам от чуждото мнение.

Какво означава за теб Girl power?

Умението на жените да правят каквото са си наумили и да не им дреме много-много от очаквания, стереотипи и прочие ограничаващи фактори. Малко ми е тъпо, когато изразът се използва в ситуации, като да завинтиш крушка или да се снимаш за Инстаграм с боксова ръкавица в залата.

 

Прочетете още статии