Прочетете за 5 мин 20 ное. 2023

Пет страхотни празнични събития & пет перфектни аутфита

Автор: Maria
Прочети го за 5 минути

Светлините на града примигват, въздухът мирише на канела, Дядо Коледа носи огромни намаления.

Виж къде си струва да отидеш през ноември и декември, и се почерпи щедро със щолен и нови модни идеи.

Не ти трябва синоптик, за да знаеш накъде духа вятърът

Кога: От 16 ноември до 7 декември

Къде: София, Галерия Credo Bonum

Мислиш ли, че бързата мода доведе до криза в гардероба? Ако е така, не пропускай страхотната серия от събития и изложби в галерия Credo Bomum, посветени на свръхконсумацията. Каним те и на дискусия с представители на Answear, FREA, Studio Bright, Nold и други, за да обменим идеи по темата. Знаем, че се стараеш да взимаш устойчиви модни решения и, ако се колебаеш какво да облечеш, сме насреща със съвет. Добави цвят към студените вечери с ярко палто BOSS, създадено от нежна вълна и рециклиран полиестер, който дава глътка свеж въздух на планетата. Комбинирай с кожен панталон Gestuz Gocha, изработен при намалена консумацията на енергия и вода. Какво ще кажеш също за топъл пуловер Answear Lab със семпла плетка и лачени мокасини Naked Wolfe с красив декоративен детайл? Да, това е перфектната база за събитията под мотото “Не ти трябва синоптик, за да знаеш накъде духа вятърът” (заглавието е назаем от Боб Дилън, който безотказно ни отвява и шапката, и главата).

Коледен базар Капана

Кога: От 15 до 26 декември

Къде: Пловдив, квартал Капана

Време е да се изгубиш из преплетените улички на най-артистичния пловдивски квартал. Капана те очаква с магичните светлини на Коледния си базар, с вкусна храна и ароматно греяно вино. Вече чуваме как се заливаш от смях, докато пътуваш с приятелки по магистралата към сърцето на града. Понеже знаем, че ще обиколиш всеки щанд, ще гризнеш от всяка курабийка и ще прекараш много време на открито, решихме да сглобим перфектния аутфит за теб. Палтото от изкуствен пух Rotate и вълненият пуловер Tiger Of Sweden са като топлата прегръдка на мистериозен непознат, от която не искаш да се измъкнеш. В края на деня коледните базари често преливат в коледни барове, затова ти предлагаме да добавиш прелестна къса карирана пола Tommy Hilfiger, кожени боти Wojas и красиво колие от MAX&Co.

Музиката на Джон Уилямс

Кога: 10 декември

Къде: Зала „България“

В празничния сезон необикновеното побеждава баналното, тънките презрамки избутват пуловерите, а стилетото взима властта над сникърсите. Елегантната кадифена рокля на Pinko, която следва силуета, сякаш е създадена за специална вечер в зала „България“. Разбира се, можеш да добавиш блясък и към по-базов аутфит само с ефектни аксесоари – обеци Swarovski с метал и кристали, обувки с прозрачен ток Stine Goya и малка чанта от естествена кожа, преди да се потопиш във великата филмова музика на Джон Уилямс.

Празник на рибената чорба

Кога: 9 декември, 12 часа

Къде: Шабла, площада пред Народно читалище „Зора 1894 г.“

Знаем, че комбинацията „море-лято-плаж“ работи безотказно и никога не те разочарова. А какво ще кажеш за съчетанието „море-зима-рибена чорба“? Ако ти звучи също толкова вълнуващо, ела на 9 декември на Празника на рибената чорба в Шабла и опитай специалитетите на ресторантьорите и домашните майстори. Организаторите не се шегуват – събитието е на високо ниво, а журито оглавява любимият ни MasterChef Мария Жекова. Ти също не бива да се шегуваш, когато подбираш аутфита си. Скачай в гумени ботуши UGG, супер удобен клин LaBellaMafia и суичър Polo Ralph Lauren. Предлагаме ти и яке с уголемена кройка Calvin Klein Jeans за пълна свобода на движенията докато лъжицата лети към устата ти.

Киномания

Кога: 16 ноември до 3 декември

Къде: София, НДК зала 1, „Люмиер“ и партньорските кина

Сигурно предвкусваш най-голямото киноманско удоволствие на сезона. Очакват те най-добрите филми, отличени в Берлин, Кан и Венеция, и най-новото от Уди Алън, Люк Бесон и Ридли Скот. За да ти е максимално удобно пред екрана ти трябва нещо семпло и комфортно – например дънки с разкроен силует на Desigual, вълнен пуловер от фина алпака Answear Lab и леки маратонки Lacoste. На излизане от салона можеш да наметнеш яке от продуктовата линия Adidas End Plastic Waste, създадено от рециклирани материали и да си направиш една дълга разходка сред софийския декор, подходящ едновременно за романтичен филм и хорър.

Прочетете още статии