Прочетете за 3 мин 15 ное. 2023

Водещите тенденции за сезон есен-зима 2023/2024

Автор: Maria
Прочети го за 3 минути

Есенно-зимният сезон ще бъде доминиран от минималистични стилистични елементи, семпли форми и цялостна визия в неочевидни форми. Бързо променящите се тенденции отстъпват място на модната класика, благодарение на което стайлингът придобива вечна форма. Такива тенденции вече могат да се видят по улиците на световните модни столици: Ню Йорк, Париж, Милано или Копенхаген. Вижте какво предлагат най-добрите дизайнери за следващите месеци.

Попълването на гардероба ви за следващите сезони трябва да започне сега. За да ви улесним, сме подготвили списък с няколко най-важни тенденции, които не можете да подминете с безразличие. Облечете се в най-доброто от модата с Answear.bg.

Карето

Години наред свързвано с типичния шотландски десен и гръндж естетиката, популярното каре вече придобива нов смисъл. През сезон есен-зима 2023/2024 то ще се превърне в синоним на елегантност и стил. Как ще носим карето? На първо място, в цялостната визия, модерни форми на костюми или сака, съчетани с поли и повече или по-малко небрежни панталони. За да създадете цялостна визия, изградена върху мотива каре, можете да използвате вълнено двуредно сако на Luisa Spagnoli в топли нюанси на бежовото. Лесно можете да го комбинирате с долна част, съответстваща на цвета, и да впечатлите във всяка ситуация.

Елегантност в ново издание

Елегантността има много измерения. През есенно-зимния сезон 2023/2024 г. дизайнерите го изразяват най-вече чрез дамските костюми, които леко са променили предишната си форма. Всъщност те все повече се отдалечават от свободните силуети и преминават към модерна кройка в стила на power dressing, като очертават по-силно раменете и подчертават талията. Въпреки това овърсайз блейзърите, напомнящи на тези, заимствани от мъжкия гардероб, продължават да са водещи, макар че този път са оформени с колан, който пристяга целия силует във формата на пясъчен часовник.

Модата обича радикалните обрати, затова популярните преди костюми се завръщат в употреба. Преди няколко години неохотно обличани, сега те са маркер за класа, вписвайки се в носталгията, свързана с 90-те и 2000-те години. Съвременните костюми съчетават Y2K стила с класическите форми, като използват черна кожа или костюмна вълна.

Топлите нюанси на бежовото

Миналата зима наситените нюанси на кафявото водеха сред цветовете. За сезон есен-зима 2023/2024 г. дизайнерите на марки като Max Mara, Guess и Pinko се обръщат към топлите бежови цветове: от кремаво, пясъчно и карамелено до кафе с мляко. Бежовото изглежда страхотно върху меки плетива, вълнени палта, рокли или рампа. Те обаче не обичат тоталните комбинации на външния вид. Ако искате да създадете модерен стайлинг на базата на бежовите нюанси, съчетайте ги с такива елементи от облеклото, които ще контрастират цветово. Комбинирайте кремав увиващ се пуловер с дънкови камбанки и наметнете карамелено палто върху черен или тъмнокафяв тоалет.

Рокли с едно рамо

Въпреки че есента и зимата се свързват предимно с меки плетива и класически палта, този сезон сред стиловете властват роклите с едно рамо. Характерните творения се появиха на ревютата на най-изявените дизайнери и най-известните модни къщи. Те са изключително женствени, елегантни и са идеални за големи излизания и по-малко официални ситуации. Стилът на едната

рокли с едно рамо е много различен. Такава кройка може да бъде забелязана в разкроени и вталени творения. По този начин тя ще задоволи почитателите на всеки един от наличните варианти.

Деним от главата до петите

Общата визия на денима беше водеща още през последния есенно-зимен сезон. Дизайнерите обаче не се отказват от тях. Те са съгласни, че денимът трябва да остане в гардеробите ни за по-дълго време. Когато се носи от глава до пети, той позволява да се създаде небрежна визия в неангажиращ стил направо от 80-те години на миналия век.

Комбинирането на дънкови елементи обаче не е проста задача. За да се получи монохромен ефект, си струва да заложите на еднакви нюанси. Можете да композирате такъв стайлинг с панталони с широка кройка от Moschino Jeans и яке в същия цвят. За тези, които тепърва правят първите си стъпки в света на дънковата мода, препоръчваме рокля с права кройка, ушита от разноцветен деним. За да постигнете монохромен ефект, просто я съчетайте с чифт дънкови ботуши и цялостната деним визия е готова!

Прочетете още статии