Прочетете за 4 мин 17 окт. 2023

Puma: Спортната страна на модата

Автор: Maria
Прочети го за 4 минути

От десетилетия Puma подкрепя спортистите по време на най-важните им предизвикателства.

Марката също така създава стил без усилие за тези хора, които просто искат да се чувстват комфортно в ежедневието. Облеклата, създадени от Puma, несъмнено са направили революция в света на спортната и ежедневната мода. В най-новите колекции марката се връща към класическите и вече емблематични форми, като ги съчетава с модерен дизайн.

Да бъдеш най-добрият в света

Puma е марка, която е добре позната на любителите на различни спортове. През годините марката се е утвърдила като гигант в производството на обувки и облекло за малки и големи предизвикателства. Историята на Puma започва през 1948 г. Братята Рудолф и Адолф Даслер са собственици на Gebrüder Dassler Schuhfabrik в продължение на 24 години, имат две фабрики, наемат десетки работници, постигат успехи, а обувките, които произвеждат, се носят от най-големите спортни звезди. Техните виждания за развитието на марката се различават значително. Ето защо те решават да се разделят.

Рудолф Даслер създава марка, наречена Ruda – което е комбинация от първите срички на неговото име и фамилия. Едва по-късно името еволюира в Puma, която е готова да направи скок. Рудолф добре е знаел, че най-добрият начин за популяризиране на продуктите е да се съюзи с успешни спортисти. Неговият визионерски подход към стратегията за развитие на имиджа на марката позволи на Puma да се превърне във водеща спортна марка. Футболисти като Марадона и Еузебио носят стиловете на марката. Носят ги също Борис Бекер, Серена Уилямс или Михаел Шумахер.

И до днес Puma произвежда дрехи, посветени на отбори, спонсорира най-добрите спортисти в света и създава колекции съвместно с най-изявените световни артисти. В спортната мода тя се фокусира върху комфорта и отличителния дизайн.

Колекция, вдъхновена от автомобилната класика

Автомобилните ентусиасти със сигурност нямат нужда от представяне на емблематичното Porsche 911 Turbo. Дръзките цветове на автомобилите вдъхновяват Puma да създаде колекция в сътрудничество с автомобилния производител. Сътрудничеството доведе до елегантни и висококачествени дизайни, които препращат към ретро силуета на Porsche Legacy.

В дрехите не е трудно да се види прякото вдъхновение за външния вид на Porsche 911 – от цветовете, препращащи към характерния нюанс на тапицерията или лимоновия хром на ламарината, до обтекаемия дизайн на цялата машина. Препратките преминават през всеки елемент на колекцията: Тениски, суитчъри, панталони и якета. Затова облеклото на Puma е идеалният спътник за пътуване с 911 Turbo.

Препратки към класическия модел на Porsche могат да бъдат открити и в двата модела маратонки, които са неизменна част от колекцията.Първият модел, Retro Sneaker, е с класическа тънка форма от светлосиня велурена кожа, вдъхновена от Porsche 911 S 2.5 от 1972 г. Вторият модел, Heritage Sneaker, взема пример от дизайна на съвременното Porsche 911 S/T. Кожените обувки са със сив оттенък – точно като каросерията на спортния автомобил. Подплатата, от друга страна, е с цвят на коняк, напомнящ за интериора на автомобила.

За търсещите спортни и ежедневни предизвикателства

Колекциите на Puma имат както спортно, така и модно лице. Марката твърди, че границите между спортното облекло и ежедневния гардероб стават все по-неясни. Ето защо при новите си модели тя залага на стила athleisure, който в момента е една от водещите тенденции. Атлетичната мода на Puma за сезон есен/зима е в нюанси на бежово, розово, синьо и бяло. Контраст на тези цветове осигуряват дрехите в черно и маслиненозелено.

Универсалните цветове се съчетават перфектно с многофункционалните кройки. Спортните стилове на Puma са изработени от висококачествен памук и технически материи, които се адаптират към тялото. В есенната и зимната колекция пропорциите играят огромна роля. От Puma твърдят, че комбинацията от тесни клинове и овърсайз суитчър е чудесна модна стъпка. А за широките потници е най-добре да изберете подходяща блуза. Която и комбинация да изберете, ще се чувствате комфортно.

Прочетете още статии