Прочетете за 3 мин 05 окт. 2021

Жени, които вдъхновяват: Изабела Сопалска-Рибак

Автор: Maria
Прочети го за 3 минути

Почувствайте силата на начина на живот, която струи от смели, активни и изключителни жени. Пред вас е първата героиня от нашия спот „Lifespiration starts here“, за която няма невъзможни неща!

Започвайки с кампанията „Lifespiration starts here“, ние обявяваме: искаме да бъдем по-близо до жените! В най-новия ни спот участват героини от плът и кръв – истински индивидуалистки, които вдъхновяват, заразяват със страст, впечатляват със сила и смелост да живеят според собствените си условия. Една от тях е Изабела Сопалска-Рибак: треньор, социален активист, президент на Фондацията за хора с увреждания във Варшава и играч на варшавския отбор по ръгби на инвалидни колички Four Kings.

Коя е героинята на Answear spot: Изабела Сопалска-Рибак?

Изабела живее във Варшава, откакто е родена. На 19 години е диагностицирана с множествена склероза, която 4 години по-късно я приковава към инвалидна количка. Заболяването не ѝ пречи да завърши училище по фотография или да се занимава с други дейности, като например тренировки по ръгби (Изабела е единствената жена в националния отбор). Днес с действията си тя мотивира да се сбъдват мечти въпреки всичко и променя възприемането на хората с увреждания от обществото – образова, бори се с бариерите (архитектурни, социални, комуникационни) и разбива табутата по отношение на хората с увреждания.

Попитахме Иза какво обича да прави, какво я вдъхновява, какво я кара да действа, какъв е нейният начин да сбъдва мечтите си и да живее по свой начин …

Какво те вдъхновява да преследваш мечтите си?

Желанието да ги осъществиш! Няма невъзможни неща и когато наистина искаш, знаеш как да го постигнеш и изпълняваш план, който те доближава до сбъдването на мечтата ти, успяваш да я постигнеш. Също така обичам да говоря за мечтите си на висок глас, защото благодарение на това има по-голям шанс да успея да намеря човек, който да ми помогне да осъществя тази мечта.

Кой е вашето вдъхновение?

Около мен има няколко души, които ме вдъхновяват в различни области. Мисля, че всеки от нас има нещо, което може да вдъхнови други хора за действие, затова си струва да споделите своя опит, знания и начини, които ви помагат да постигнете целите си.

Как бихте могли да насърчите други момичета да преследват мечтите си – как бихте им вдъхнали кураж?

Има неща, които помагат в живота, улесняват постигането на мечтите и целите ви. Сътрудничеството, искането на помощ, творческото мислене. Това, което според мен също работи, е да бъдеш упорит! Разбира се, разумно;) Ако наистина искам да сбъдна някоя мечта, се стремя да я осъществя в действителност. Ако някой каже, че това е невъзможно, търся различни начини. Ако по някаква причина не мога да осъществя някой от плановете сам, моля за помощ! Хората с удоволствие помагат, просто трябва да ги помолите за това. А като работиш с други хора, можеш да постигнеш повече.

Какво имате предвид под думите „женска сила“?

Упоритост, преследване на целта, да бъдеш себе си.

 

Прочетете още статии