Прочетете за 4 мин 12 дек. 2021

Какво да носите на концерт? Вижте 8 съвета!

Автор: Maria
Прочети го за 4 минути

Наближава ли концертът, на който толкова искате да отидете? Това е превъзходно! Определено всеки от нас има нужда да разпусне с любимата си песен/певица/група. Особено в тези тежки времена, когато поводите за забавление навън с приятели са доста по-малко. Но ако ви се е отворила възможност да посетите концерт, вероятно се чудите какво облекло е подходящо, как да украсите визията си и да подчертаете извивките си, а същевременно да сте в тон с атмосферата. Е, ние сме тук, за да ви помогнем с 8 съвета!

Какво да облечем за концерт с класическа музика/джаз?

Ако се колебаете как да се облечете за концерт, който се провежда вечерно време и е с тематика „класическа музика“ или „джаз“, то трябва да заложите на елегантната визия. Тук е подходящо да търсите класически стил или официално-елегантен такъв. За целта е подходящо да изберете вечерна рокля, например с класически черен дизайн, типичен стайлинг за концерт. Разбира се, можете да изберете и друга рокля, която придава елегантна вечерна визия на фигурата ви.

Но не всички обичат рокли, така че другото ни предложение е следното – традиционна черна пола с класически дизайн, съчетана с елегантна блуза. За обувките пък можете да сложите такива с токчета. Това, разбира се, зависи от сезона. В по-студените дни е изключително подходящо да добавите стилни ботуши. Когато се чудите как да се облечете за джаз концерт, помнете, че за завършена визия можете да сложите дискретна декорация и елегантна дамска чанта.

Какво да облечем за поп концерт?

Когато концертът, който искате да посетите, е посветен на поп музиката, а вие се взирате в гардероба си с мисълта „какво да облека за концерт“, облеклото ви може да е по-неофициално, но в никакъв случай небрежно. Тук можете да се спрете на стилна рокля, която вече не е задължително да е класическа вечерна такава. Освен това, обаче, е възможно да сложите и дънки или по-разчупен панталон и да ги комбинирате със стилна риза или модна блуза. При този тип концерт обувките също имат значение, но тук изборът е по-голям. Той може да варира от обувки с ниски токчета до ботуши с тънки подметки или дори обувки тип „балерини“. За студените дни е препоръчително да добавите жилетка или яке към облеклото си. Тук можете да добавите ярки орнаменти и бижута, за да постигнете по-подходяща поп визия.

Какво да облечем за хип-хоп, рап или RnB концерт?

Ако въпросът, който се върти в главата ви, е как да се облечете за концерт, който е посветен на хип-хоп, рап или RnB, тук вече сте доста свободни в избора си, тъй като този тип събития наблягат на неформалните дрехи. Можете да сложите широки панталони с цветна тениска, комбинирани с маратонки и шапка с козирка. От друга страна, за да изглеждате още по-небрежно „хипарски“, сложете необичайни обеци или пръстен.

Какво да облечем за рок концерт?

В този жанр въпросът какво да облечем за рок концерт е с лесен отговор – облеклото обикновено би трябвало да е в по-тъмната гама цветове, а именно – черно, сиво или синьо. Тук можете да заложите на кожени панталони или къса пола, комбинирани с обикновена тениска или топ, заедно с кожено яке, ако концертът е навън. Подходящо е да обуете маратонки или ботуши. Същевременно, допълнете визията си с качествени тематични аксесоари.

Каква горна дреха за концерт да предпочетем?

Ако ще ходите на класически концерт, заложете на жилетките и елегантните якета. За останалите видове концерти можете да изберете кожени якета или небрежно-елегантни такива. На рок концерт, хип-хоп такъв или събитие с поп музика, можете да сте по-неофициални и да подберете  това, което ви е удобно.

Какви обувки да сложим за концерт?

В зависимост от това на какъв концерт отивате, можете да избирате измежду много модели и стилове обувки. За класическите концерти заложете на традиционни по цвят токчета или ботуши. За поп музика можете да сложите по-небрежни обувки, но все пак не отивайте с маратонки. Спортните обувки, от друга страна, са подходящ избор за хип-хоп или рок концерт.

Какви украшения да сложим за концерт?

За класически концерт избягвайте украшенията. Бижутата са подходящи за поп концертите, но все пак не прекалявайте. Ако ще отивате на рок събитие, търсете типичната тематика, като например пръстен с череп или екстравагантно колие. За останалите видове концерти и събития, можете да сложите това, което ви се струва подходящо за облеклото ви.

Какъв е последният ни съвет?

Последният ни съвет е и най-лесният дотук, а именно – комбинирайте подходящи дрехи. Не обувайте ежедневни обувки с вечерна рокля, например. Или пък маратонки с елегантна риза. С това искаме да кажем, че всички елементи на облеклото ви трябва да си подхождат по стил. Коженото яке няма да стои най-добре с бижутата ви с перли. Нито пък елегантната рокля ще подхожда на пръстен с череп. Затова, ако трябваше да избираме само един съвет, който да дадем, щяхме да пренебрегнем всичко по-горе и да заявим силно и ясно – добрата комбинация на елементи означава добър тоалет. Така, когато търсите следващото си облекло за концерта на любимата ви група, съобразете избраните елементи един с друг, както по стил, така и по цвят и десен.

Да, всичко описано по-горе е важно за избора на тоалет за следващия концерт, за който имате билети. Все пак, силно искаме да наблегнем именно на този осми съвет. Той ви гарантира, че дори да не се вписвате във визията на тълпата, все пак ще сте с уникален външен вид, който ще изглежда чаровно и красиво.

Прочетете още статии