Прочетете за 4 мин 21 ное. 2023

Как да декорирате апартамента си през есента?

Автор: Maria
Прочети го за 4 минути

Есента е идеалното време за преобзавеждане на дома ви. Всичко, от което се нуждаете, е подходящо осветление, свещи и приятни на допир текстилни материали, за да придадете на интериора си подходящата атмосфера.

Благодарение на есенната декорация дъждовните и студени дни ще станат цветни, а прекарването на времето у дома – приятно. Вижте как да украсите апартамента си за есента.

Защо да промените интериорния дизайн на дома си?

Промените в интериора оказват положително въздействие върху настроението на домакинството. Пребиваването в естетическа среда подобрява настроението и повишава качеството на почивката. Това е особено важно през по-малко слънчевите месеци като септември, октомври и ноември. Ето защо есента е идеалното време за преобзавеждане на апартамента.

Декорирането на апартамента с есенни орнаменти, въпреки външния вид, не е трудоемка задача. Всичко, което трябва да направите, е да се подготвите добре за целия процес. Планирайте внимателно покупките си и помислете кои тенденции в декорацията подхождат най-добре на вашия интериор. Как да определите това? Започнете с преглед на най-модерната цветова палитра за този сезон. Един от най-модерните цветове е наситената канела, подходяща за живот в скандинавски стил. Карамелените нюанси не могат да бъдат пренебрегнати, въпреки че те са подходящи предимно за елегантни, модерни интериори. Маслиненозеленото също е на почит през есента. Този цвят ще внесе хармония и уютна атмосфера в стаите ви.

Есенна декорация в апартамента

Вече знаете цветовете, които да подхождат на интериора на вашия апартамент? Чудесно, тогава изберете конкретни видове декорация. Типичните есенни цветове могат да се видят във вази, саксии, фигурки, картини и растения, наред с други неща. Текстилът също придава характер на интериора – възглавници, карета, одеяла, спално бельо с мотиви на листа, тикви или есенна фауна.

Декорациите със сезонни растения като водещ елемент също са много популярни, а цялостната естетика препраща към минималистичния, естествен скандинавски стил. В него се вписват материали като слама, сушена, плетена, лен или дантела.

Подредбата на декорациите в апартамента също е важна. За да избегнете претоварване на интериора, поставете декорациите на няколко стратегически места. Едно от тях е кухнята или масата за хранене. Това е мебел, която привлича погледа на гостите ви, когато прекрачат прага на жилището. Не забравяйте обаче да бъдете сдържани, когато украсявате масата. Претоварена с аксесоари, тя ще създаде впечатление за хаотичност и претрупаност. Купа или чиния с есенни мотиви ще придаде есенно настроение.

Поставете вътре сезонни плодове като тикви, грозде и ябълки. Уверете се, че приборите за хранене са забележителни. Разстелете покривка от естествен плат върху плота на масата и поставете плитка чиния отгоре и дълбока чиния отгоре. Поставете приборите за хранене до нея. Допълнете я с модерни аксесоари като салфетки, покривки и свещи. Поставете есенни декорации и върху скриновете, шкафовете за компактдискове и нощните шкафчета. Ароматните свещи, естетичните свещници и фенерите са идеални. Декоративни фигурки и други стоящи украшения също ще допринесат за сезонния декор.

Спалнята в есенен стил

С есенната меланхолия повечето хора прекарват това време от годината в опити да се успокоят и да потърсят утеха. Ето защо се стремим да използваме уюта и обгръщащата топлина в декора на дома си. Спалня

Текстилът в спалнята ще послужи най-добре за тази цел. Сменете спалното бельо, за да придадете мекота на допира и приятно усещане. Изберете одеяло като покривало за леглото, което ще изпълнява декоративна функция, но и ще ви топли в по-студените дни. Възглавници в есенни топли цветове също ще бъдат декоративни.

Атмосферата на подредбата в спалнята ще бъде подчертана от осветлението. Многоточковото осветление е особено подходящо в тази стая. В допълнение към лампата на тавана планирайте в спалнята и други по-малки източници на светлина – нощни лампи, фенери и гирлянди. След това можете лесно да регулирате интензивността на осветлението според нуждите си.

Какви аксесоари ще затоплят спалнята? Обикновено са необходими само няколко дребни неща, за да превърнете обикновената стая в есенен кът. Едно от тях са завесите, които съответстват на цветовете на настоящия сезон. Заложете и на мек килим до леглото, свещи и фоторамки със снимки на есенния пейзаж.

Есенни декорации, на които всички ще завидят

Искате да направите сезонната си украса още по-видима? Украсете прозорците и первазите си с есенни декорации. Гирляндите от LED лампички, декоративните венци и други готови декорации с есенна тематика могат да ви помогнат за това. Формите на тикви и горската флора и фауна ще украсят красиво вашите прозорци.

Ако сте почитатели на минимализма, изберете декорация за первази на прозорци. Това е идеалното място за поставяне на есенни декорации. Там ще изглеждат красиво най-вече вазите и свещниците. Сиянието им, отразено върху стъклото, ще блести красиво в хладните, дъждовни вечери. Освен това можете да поставите на перваза на прозореца любимите си есенни снимки, картина или друга декорация, която е свързана с мотивите на този сезон. Каквато и да е композицията, декорацията ще се вижда както вътре, така и извън апартамента.

Прочетете още статии