Прочетете за 4 мин 22 сеп. 2023

Как да подредим чекмеджето за бельо?

Автор: Maria
Прочети го за 4 минути

Мъжкото и дамското бельо трябва да бъдат отделени от другите артикули в гардероба. Правилното съхранение със сигурност ще улесни намирането на конкретен модел, освен това ще предотврати деформирането на по-деликатни артикули като сутиените. Как организирате бельото си? Нямате представа? Бъдете сигурни, че ви предлагаме как да съхранявате тази част от гардероба си.

Как да съхранявате бельото си?

Бельото обикновено е дребно, така че е лесно да се изгуби, обърка и повреди. Това прави обличането всеки ден много проблематично. За щастие, правилното организиране на бельото поддържа нещата подредени, така че е по-лесно да откриете отделните елементи – дори когато бързате. Хвърлянето на всичко в насипно състояние не е най-добрият вариант, тъй като рано или късно ще настъпи хаос.

Как съхранявате бельото си? Започнете класически, като групирате всички модели заедно, за да ви е по-лесно да ги подредите по-късно. Следващата стъпка е сгъването. Това е важно, защото тогава при ограничено пространство съхранявате повече. Навиването на бикини и чорапи е чудесен трик, както и сгъването на кубчета или триъгълници в зависимост от кройката на аксесоарите. Сутиените, от друга страна, се държат разгънати на плоскост, за да се избегне деформиране на чашките. Мъжкото бельо заема значително по-малко място. Тук лесно можете да подреждате по-високи или да поставяте един боксер до друг. Последното представя цялата колекция, така че не се налага да търсим нищо, защото получаваме ясно оформление.

Организирането на бельото в гардероба ви с по-малко артикули е по-лесно, отколкото когато имате много различни стилове. Тематичното разделяне винаги е чудесно решение, защото улеснява бързия избор на подходящия продукт от определена група. Как да организирам бельото си? Специалните кутии или органайзери с разделители са идеални, ако губите например чорапи. Сутиените, от друга страна, е най-добре да бъдат закачени на закачалки. Това обаче обикновено не е възможно. Какво тогава? Сложете ги плоски, но видовете без подплънки могат лесно да се сгънат, например на кубче, и да се поставят в кутия или на купчина. Подреждайте ги един върху друг, за да спестите място. Не забравяйте да не усуквате гръдната кост, да не навивате чашките или да не подреждате тази дреха твърде плътно.

Досега най-спорният елемент е как трябва да се съхранява моделиращото бельо. Това са уникални продукти, които помагат да се прикрият някои несъвършенства на тялото. Те често имат подплънки, допълнителна пяна или по-твърда конструкция. Бикините и гащеризоните обикновено се сгъват само наполовина и се подреждат поотделно. Сутиените задължително се закопчават и се поставят един до друг, като същото правим и с горнищата на корсетите. Разбира се, в магазините се появяват специализирани органайзери, но те невинаги са необходими, особено ако в чекмеджето си за бельо имате само един такъв модел.

Направи си сам организация на бельото

Организирането на бельото в гардероба става по-лесно, когато запълните пространството в чекмеджето с функционални приспособления. В магазините можете да намерите варианти, които лесно се вписват във всяка мебел. Невинаги обаче трябва да купувате готови органайзери или разделители веднага, защото е лесно да ги създадете сами. Това, с което разполагате у дома, може да се превърне в практични и същевременно красиви аксесоари, но се изисква креативност.

Организацията на бельото „Направи си сам“ не е нищо повече от това да използвате стари картонени кутии, кошници и други контейнери, за да разделите бикините, чорапите или презрамките на сутиена. Можете да ги декорирате с цветна хартия или остатъци от плат и те ще се превърнат в ефектна украса за вашите мебели. Друг начин да направите свои собствени отделения, например от твърд картон от опаковки на чорапогащи. Това е идеалният вариант, ако искате разделители с необичаен размер. Как да подредя бельото си? Поставете навитите чорапи в ролките от тоалетна хартия и ги подредете. Уверяваме ви, че по този начин нито един от тях никога няма да се изгуби!

Мъжкото и дамското техническо бельо обикновено е много по-обемно от класическото ежедневно облекло. Как да съхранявате този вид бельо? Да ги държите на закачалка е лоша идея, тъй като материалът лесно може да се изкриви. Тениските и клиновете ще е най-лесно да се сгънат на кубчета или да се навият на руло. Поставете ги на сухо, но проветриво място, така че да оставите известно разстояние между всеки чифт. Разделителите са идеални за това! За съжаление обаче, ако натъпчете всичко в един компрес, мъжкото или дамското техническо бельо ще загуби прекрасните си свойства, а не само формата си. Добра идея е да разделите всяка част, например с бяла тишу хартия.Задължително направете дупки в картонените кутии, за да осигурите адекватна циркулация на въздуха, или изберете контейнери, но задължително с вентилация.

Организирането на бельото „Направи си сам“ ви дава възможност да проявите творчество, а също и да спестите малко пари, като използвате материалите, с които разполагате.Опаковането на бельото или чорапите в цветни, проветриви мрежести торбички е прост трик за подреждане на открито пространство.Важното е, че можете да замените тези опаковки например с модели, изработени от памук или органза. В тях спокойно можете да поставите и суха лавандула, за да създадете красив аромат за гардероба си, който допълнително ще възпре насекомите.Самостоятелно направените разделители, например от картон, са полезни за разделяне на сутиените.По този начин можете бързо да ги отделите от останалите си вещи.Добрата организация на бельото в гардероба ни позволява да се наслаждаваме на любимите си модели дълго време и да контролираме безпорядъка.

Прочетете още статии