Прочетете за 4 мин 08 дек. 2021

Как да се облечете за сватбен прием?

Автор: Maria
Прочети го за 4 минути

Сватбите са едно от онези събития, за които задължително трябва да сложим елегантно облекло. Разбира се, този термин побира в себе си множество значения. Освен това кой тип облекло ще изберем зависи и от това дали сватбата е тематична. Като цяло има няколко общи аспекта, които трябва да бъдат взети под внимание, и именно тях ще разгледаме в днешната статия.

Когато търсите сватбена афтърпарти рокля за гост, със сигурност се колебаете измежду различни модели, стилове и комбинации. Все пак в днешно време съществуват множество елементи на облеклото, които могат да се съчетаят по различни начини за постигане на разнообразна визия. Именно това многообразие може да доведе до трудности при взимането на решение как да се облечем за сватбено афтърпарти. Все пак обаче има няколко общи съвета, които бихте могли да последвате, за да си осигурите най-добрите дрехи за сватбено афтърпарти. Нека разгледаме темата по-нашироко.

Как да се облечем за сватбено афтърпарти като гост?

Номер едно в списъка ни е какво НЕ трябва да носите. Първо, определено НЕ обличайте бяло. Целта на избягването на този цвят е да се осигури възможността на булката да остане постоянно пред прожекторите. Все пак това е нейната сватба и на никоя младоженка не би ѝ се искало гостите да я бъркат със жената, която е решила да открадне част от вниманието като се облече в бяло. Други цветове, които да не слагате, когато отивате на сватбено афтърпарти, са червено, лилаво и черно. Да, може и да сте забелязали, че в някои случаи тези цветове се носят по сватбени празненства, но ние ви съветваме да ги избягвате, тъй като те носят неподходящ стил за този тъй прекрасен ден.

Хайде сега да разгледаме другите аспекти. Ще тръгнем от поканата. Как така, може би ще се запитате. Е, понеже тя може да ви насочи към много подходящи решения. По-точно, погледнете в поканата дали има дрескод за сватбата. Ако такъв е наличен, това вече е отлично решение на проблема какво да носим за сватбено афтърпарти. Дори и да няма дрескод, можете да получите доста информация от това къде и кога ще се проведе сватбата. Например, ако е на плажа или в градината на младоженците, тогава можете да изберете по-неофициални дрехи, докато ако е в луксозен ресторант, елегантността е задължителна.

Така, след като видяхме тези аспекти, нека обърнем внимание на един цялостен съвет. Той е – избирайте семпли, стилни и официални дрехи. Най-добре е да предпочетете рокля, но ако такава не пасва на стила ви, можете да си изберете и елегантна пола или панталон.

Каква рокля да изберем за сватбено афтърпарти?

При избирането на рокля за сватбено афтърпарти, търсете по-голяма дължина. Забравете късите поли, а заложете на дълга рокля или такава до коляното. Освен това изключете прекалено дълбоките деколтета. Изберете модел, който е със сравнително плитко V-образно деколте. Ако искате роклята ви да е по-отворена, можете да изберете такава с гол гръб или с едно рамо. Класика в сватбените облекла са и тънките презрамки или пък роклите, на които изцяло им липсват презрамки. Можете да изберете модел, който е с дантела, но не и такъв с тюл. Подходящи материи са коприна, шифон, сатен.

Що се отнася до цветовете, изборът ви е широк, но се въздържайте от споменатите по-горе. Единственият случай, в който можете да облечете черно, е ако сватбата е вечерна, но и имате и друг аксесоар, който е в различен цвят. Бъдете внимателни, ако подхождате към ярки цветове, защото не бива да бъдат прекалено забележими. Металните отблясъци са позволени, но не прекалявайте с тях. Избягвайте и пайетите. Що се отнася до десените, животинските принтове не са подходящи, за флоралните мотиви – можете и да ги изберете, ако са с по-едри мотиви, тъй като дребните изглеждат доста по-ежедневно.

Какъв панталон да изберем?

Някои от нас не искат рокля, а предпочитат да се спрат на панталон като отговор на въпроса какво да носим на сватбено афтърпарти. Това е удачно решение, което трябва да е съобразено с формата на тялото ви. Добро решение е панталонът с ръб и от по-фина материя. Класическите модели панталони обаче не се открояват, така че е добре да ги комбинирате с акцент върху горната половина на тялото си. Това може да стане чрез риза с интересна кройка, блуза с красиви детайли или шармантен топ.

Какъв костюм да изберем?

Това е друга възможност, която не бива да пропускате, ако не обичате роклите, а ви е необходим съвет как да се облечете за сватбено афтърпарти. Естествено, избягвайте ежедневните модели. По-скоро предпочетете бизнес костюмите, които са вталени и с приятна кройка. По-добре е да се спрете на модели, които са със светъл нюанс, например бежово. Тук имате възможност да избирате между костюм с пола или такъв с панталон. Ако е с панталон, можете да последвате съветите, които описахме по-горе. Ако пък ще е костюм с пола, изберете такава, която е до коляното и е в дизайн тип „молив“. Що се отнася до сакото, освен традиционния дамски стил, можете да заложите и на дългите сака. Завършете визията със стилно портмоне или малка дамска чанта, комбинирани с нежни бижута.

Ако търсите перфектното сватбено облекло, можете да го откриете в answear.bg. Тук ще намерите стотици предложения, от които да се възползвате. Заблестете в дрехите си и се насладете максимално на събитието!

Прочетете още статии