Прочетете за 4 мин 09 дек. 2021

Как да изглеждате модерни и стилни през 60-те си години?

Автор: Maria
Прочети го за 4 минути

Кой е казал, че с възрастта трябва да загърбим модата? О, това определено не е задължително. На колкото и години да станем, желанието да поддържаме стила си не ни напуска. Не е необходимо да оставим назад стила си и да нахлузим излезли от мода дрехи, които не ни стоят добре и подчертават единствено недостатъците на фигурата ни. Напротив, все още можем да блеснем с удивителен стил, следвайки модните тенденции.

Някои хора, след като навършат 60 години, се притесняват от фигурата си и от недостатъците, които идват с възрастта. Да, възможно е вече коремчето ви да изпъква, гърдите ви да са отпуснати, да имате малко излишни килограми. Това обаче не означава, че за вас времето на модата си е отишло и трябва да навлечете торбести дрехи, които да направят тялото ви безформено. Не! Възможностите за мода за дами на 60+ години са също толкова чудесни, колкото и за младите жени. Затова нека разгледаме тази тема в днешната статия, така че да научим повече за възможността да запазим чара и стила си и след 60-годишна възраст.

Каква е подходящата мода за 60+?

Когато търсим мода за 60-годишни, трябва да оставим някои елементи на облеклото назад. Твърде прилепналите поли и клинове, късите роклички, бюстиетата – те са облекла, които подхождат повече на младежите. За господата няма чак толкова ограничения, когато достигнат възрастта да търсят стил за 60-годишни, но и за тях имаме някои съвети.

Когато достигнем до 60-те си години, най-доброто решение е да търсим не екстравагантния стил, а изисканото облекло. Това означава, че е по-подходящо да заложим на елегантните панталони със стилна риза (за господата) или дълга стилна рокля (за дамите). Разбира се, това не са единствените възможности, но с тях акцентираме върху това кое е подходящото облекло за хора на по-зряла възраст.

Как да се обличаме след 60?

Ако се чудите как да се обличаме след 60, то ние ви идваме на помощ. Първо, нека разгледаме дамското облекло. Ако обичате да носите високи токчета, то все още имате възможността да ги обуете. Разбира се, съобразете се с краката си. Ако изпитвате болки в ходилата и ставите, по-подходящо е да заложите на равни обувки. Можете обаче да се възползвате от всякакви други обувки, включително ботуши, боти и елегантни сандали или официални обувки. Ако става въпрос за рокли за жени над 60, то залагайте на елегантното. Оставете назад роклите със силно изрязано деколте и прекалено къса дължина. Ако имате излишни килограми, не търсете продукт, който очертава прекомерно формата ви. Вместо това, потърсете рокля, която има елементи в областта на талията и ханша, които ще прикрият коремчето ви. Най-подходящи за това са роклите с колани.

Освен това препоръчваме да не избирате екстравагантния стил. Заложете на елегантното или на ежедневната нежност и приятен шик. Не се опитвайте да прикриете възрастта си – носете я гордо. Няма нужда да се срамувате от нея и да се преструвате на 20-тина годишни – вместо това покажете на света, че и по-зрелите дами могат да запазят своята изисканост и своя стил с модерните рокли за жени над 60.

Допълнително, за полите важи същата препоръка. Избягвайте прекомерно късите варианти и заложете на изисканост и елегантност. Когато става въпрос за блузи и ризи – тук можете да се възползвате от почти всички налични на модния подиум модели, като съобразите визията им със своя стил. Ако не сте имали времето, необходимо за поддържане на изваяни крака и седалищни части и те са се отпуснали, избягвайте клиновете и заложете на панталоните. Не забравяйте, че винаги можете да откриете модерни рокли за 60-годишни.

Нека сега преминем към господата. Те са в по-изгодна позиция. Ако обичат спортния стил, все още могат да заложат на такъв. Той ще им стои особено добре, в случай, че са поддържали фигурата си с редовни тренировки. Ако пък търсят елегантността, винаги могат да изберат изискан панталон със стилна риза. В тези случаи е възможно както да подчертаят формата си, така и да замаскират несъвършенствата ѝ, ако има такива. Наличието на множество модерни блузи също им позволява да се възползват и от този елемент на облеклото. Тях също ги съветваме да загърбят екстравагантността и да заложат на класическия шик. Този тип стил стои изключително добре на по-зрели хора и подчертава идеята, че на всякаква възраст можем да изглеждаме превъзходно.

И мъжете, и жените могат да се възползват от почти цялата гама якета, блейзъри и елеци. Съветваме ви да не избирате обемни и безформени облекла, тъй като те ще направят и фигурата ви да изглежда безформена. Вместо това, заложете на продукти, които очертават предимствата на визията ви, докато прикриват недостатъците ви. Не е трудно да намерите такива, тъй като на модния подиум дизайнерите се грижат не само за младежите, които са на около 20-тина години, а и за всички по-зрели възрастни, които все още искат да изглеждат превъзходно. Запомнете – не е нужно да загърбвате модата с възрастта, просто я приспособете към себе си и ще блеснете с чудесна визия. С нея ще покаже на света, че добрият външен вид може да се постигне винаги, когато го пожелаем.

Прочетете още статии