Прочетете за 4 мин 10 дек. 2021

Кой трябва да носи дънки тип bootcut?

Автор: Maria
Прочети го за 4 минути

На пазара съществуват най-разнообразни модели, стилове и дизайни дрехи. Някои от тях са доста популярни, други – по-малко, но дънките тип bootcut се нареждат сред първите. Те са стилен вариант на обикновените дънки и се отличават с изящество и шик. Придават по-голяма стилност на гардероба ви и се комбинират отлично с други елементи на облеклото. Но, както знаем, различните типове дамски фигури се отличават с различни характеристики и, съответно, им подхождат различни облекла. Така че – за кого е подходящ този тип дънки?

Различните дънки тип bootcut се характеризират с приятен стил, който чудесно се съчетава с различни видове обувки. Стилът bootcut представлява по-тясна горна част и по-отпусната долна част, като има леко извиване.

За кого са подходящи панталоните тип bootcut?

Панталони тип bootcut са отлично решение за дами с фигура тип „пясъчен часовник“ или „круша“. При фигура тип „пясъчен часовник“ имаме пропорционални размери на тялото в горната и долната му части, като талията е особено ясно изразена. От друга страна, при тип „круша“ имаме тесни рамене, тясна талия и широк ханш.

Дамски панталони тип bootcut са отлично решение за по-високи и по-слаби жени. Това облекло ще даде на тези дами висок и приятно изваян вид. Тези панталони дават добро пасване спрямо талията ви, като същевременно се разширяват от коляното надолу, като по този начин балансират раменете. Това означава, че ако раменете ви са по-широки, то дамски дънки тип bootcut са добро решение за вас.

Как да носим дамски bootcut панталони за класически стил?

Ако търсите класически външен вид със своите bootcut панталони, то можете да заложите на комбинирането им с високи токчета. Това е силно популярен начин да облечете този тип облекло. Особено, ако става въпрос за ботуши с ток около 3-5 сантиметра. За по-добра визия изберете панталони, които стигат точно края на вашите ботуши или пък до глезените. Препоръчва се ботушите да контрастират с панталоните – например, тъмни ботуши за светли панталони и обратно. Освен това каубойските ботуши биха ви свършили чудесна работа за комбиниране с панталон или дамски дънки тип bootcut.

Какво да облечете, ако искате да заложите на един по-неформален стил?

Ако смятате да носите bootcut дънки или панталони за вечер навън или за ежедневието си, можете да ги комбинирате с обувки на токчета с каишки или такива с дебели токчета. Можете да заложите на токчета, които са с метален оттенък. Освен това е подходящо да сложите сандали с каишки или обикновени високи токчета, ако просто излизате на обяд или вършите ежедневните си задачи.

Ако обаче не сте почитатели на високите токчета, неформален стил може да се постигне и с равни обувки, ниски сандали или с равни ботуши. Освен това, ако говорим за дамски bootcut панталони или пък дънки, можете да сложите любимите си маратонки или обувки тип „чорап“.

Що се отнася до цветовете, по-светлите bootcut панталони и дънки са по-подходящи за ежедневните ви тоалети. Дори можете да изберете бял дънков плат за по-интересна визия. От друга страна, обаче, ако търсите дънки и панталони, които да подхождат повече за официални или бизнес събития, заложете на тъмните цветове. Тъмните bootcut дънки, например, изглеждат чудесно за вечеря навън, за бизнес среща и за офиса (като тук можете да ги комбинирате с блейзър). Още по-добре ще е, ако имат контрастни шевове около джобовете и по крачолите (например с бял цвят).

Като облекло за горната част на тялото можете да добавите топ с къс ръкав или пък дори тениска. Освен това е добре да подбирате дрехи, които са с кръгло или V-образно деколте. Заложете на такива, които завършват точно под кръста, за да паснат идеално на дънките или панталоните ви. За bootcut дънки с висока талия можете да изберете и кроп топ.

Ако обаче търсите по-бизнес визия, сложете няколко слоя облекло в горната част на тялото си. Какво имаме предвид под това? Е, това е просто блуза или риза като долен слой, съчетана с блейзър или ежедневно яке като горен слой. Ако работата ви е по-неформална, можете дори да сложете тениска, съчетана с обикновено яке. В случай, че търсите издължаване на фигурата си, можете да облечете по-дълго яке или блейзър, като така краката ви ще изглеждат по-дълги. За визуално удължаване на фигурата добре действат и допълнителните дизайни по дънките и панталоните, когато са в областта на глезените. Това е особено валидно за дами, които имат по-обемни ханш и бедра. При тях чудесна работа ще свършат bootcut дънки и панталони, които имат украшения по долната си половина.

Последно допълнение към тази тема – за неформален вид в по-хладните дни можете да добавите пуловер. Няма да е лоша идея той да е по-къс, ако дънките или панталоните са с висока талия. Освен това, в случай, че търсите по-изпъкваща визия, можете да изберете смели, ярки цветове или забавни принтове, които проявяват индивидуалността ви. Ако пък е доста по-студено, върху пуловера можете да добавите по-дълго палто и така ще се сдобиете със завършен външен вид, който издължава фигурата ви, проявява индивидуалността ви и изглежда прекрасно.

Прочетете още статии