Прочетете за 4 мин 27 фев. 2023

Как и с какво да носите маратонки?

Автор: Maria
Прочети го за 4 минути

Маратонките, т.е. спортните обувки, вече са вид класика, която не изчезва от модните подиуми нито за миг. Те се появяват във всеки дамски и мъжки гардероб и не само феновете на физическата активност са луди по тях. Нищо чудно, че тези изключително удобни и практични обувки подхождат на много наистина разнообразни комбинации. С какво да облечем маратонките? Нямате представа? Не забравяйте да разгледате нашите идеи за визия. Имаме предложения както за нея, така и за него!

Маратонки – през кой сезон да ги носим?

Кецовете имат много различни форми и модели – високи, ниски… Те могат да бъдат изработени от различни материали – от кожа и екокожа до текстилни материи. Важно е да се отбележи, че някои от тях имат вътрешна допълнителна изолация, така че можете да ги носите и при ниски температури. Макар, че най-често посягаме към маратонките през пролетно-летния сезон, те могат да бъдат носени през всеки сезон. Време е да намерите своя чифт!

С какво да носите дамските маратонки?

В гардероба на всяка жена има поне един чифт маратонки. Отдавна те не се съчетават само със спортно облекло. През последните години свикнахме да носим кецове с базови модели, елегантни дрехи или тренди дрехите за сезона. С какво да съчетаете маратонките си за неотразим аутфит?  С деним, ефирни рокли и, необичайно, в заедно с костюм или с ефектно лъскава мини пола. Добавянето на бейзболна шапка или голяма чанта прави тоалета мигновено по-небрежен. В такава визия можете да излизате всеки ден, на работа и на срещи с приятели. Гарантираме, че този аксесоар е изключително универсален, особено когато е с приглушен цвят и семпла форма. Белите и черните модели маратонки ще бъдат база за различни комбинации, а цветните или с щампи ще отличат сета. Не е нужно да ви напомняме, че дамските спортни обувки са идеални за по-малко официален стайлинг. На среща можете да ги комбинирате със солей пола и корсет, а в града  ще се съчетаят чудесно с къси панталони и тениска, създавайки небрежен аутфит. Шлифер или палто и маратонкие популярна комбинация през есенно-зимния сезон. Въпреки че на мнозина изглежда тривиална, тя все пак може да бъде уникална – особено когато добавим контрастни обувки и необичайна чанта, например с интересна форма.

С какво да носите мъжките маратонки?

Нека си го кажем направо – господата имат слабост към практичните аксесоари, които могат да носят многократно и по различни начини. Затова ви съветваме да изберете следващия си чифт маратонки, така че да можете да ги носите както в града, така и на тренировка. Те се съчетават перфектно със спортно облекло и вечната класика, като тъмни дънки, бяла риза, чино и шорти тип „Бермуда“. Спортният екип и маратонките са добре позната и удобна комбинация, която е подходяща за всеки ден и за тренировъчната зала. От друга страна, дуетът с костюм води до шикозен и в същото време по-небрежен комплект, например за работа, където не се изискват правила за дрескод. Маратонки за офиса, защо не! Това е добър вариант, включително за така наречените „свободни петъци“. Този вид мъжки обувкимогат да се носят от мъже от всички възрасти. През по-студените сезони едва ли някой мъж ще се откаже от тези удобни обувки. Тогава определено властват моделите с по-висока горна част и тези с изолация. Маратонките с яке са категоричен фаворит сред мъжете, въпреки че някои обичат да разчупват спортната им атмосфера със стилно палто или яке с ватиран потник.

Прочетете още статии