Прочетете за 3 мин 26 апр. 2021

Най-новите тенденции за лято 2021

Автор: Maria
Прочети го за 3 минути

Кои са най-новите тенденции в дамската мода? В първата част от нашето пътешествие из света на модата това лято ще ви запознаем с 5 тенденции, които видяхме на модните подиуми и в актуалните предложения на водещи марки. Ще седят ли добре в гардероба ви?

Комфорт на първо място

Трябва да признаем, че през последната година заобичахме меките памучни сетове тип анцуг. И не само ние – желанието за комфорт се споделя от дизайнери и известни марки (тук си струва да споменем Max Mara Leisure, които наскоро се появиха в нашето предложение). Ето защо най-новите модни тенденции се фокусират върху осигуряването на свобода и комфорт. Така че има безсмъртен анцуг, но в малко по-екстравагантен вариант, по-дълги суичъри, които могат да се използват като рокля или удобни аксесоари, опиращи се на естетиката на спортното и домашно облекло. През лятото ще заменим маратонките със спортни сандали с масивна подметка, джапанки на платформа и пухкави, „надуваеми“ джапанки, наподобяващи … чехли.

Най-новите тенденции: бонбонени пастелни цветове

Как да подсладим последните месеци на несигурност, липса на общуване, затворени между четири стени? Дизайнерите избраха цветовете на бонбоните и замразените сорбета, които прехвърлиха върху дрехите и аксесоарите. Последните модни тенденции са пастелни: дамски якета и костюми, рокли, анцузи, палта и дори деним са в пастелни нюанси. Нежното, сладко розово е на почит, както и нюансите на лавандула, лимон и мента в комбинация със синьо. Облечени сме в пастелни цветове от глава до пети. Избираме един цвят и експериментираме с неговите нюанси или създаваме фин разноцветен тоалет, който прилича на летен десерт.

Нов костюм

Липсва ви офисната елегантност? Това лято се връщаме към нея дискретно и при нови условия. На първо място, както вече споменахме, важно е удобството. Затова заменяме вталените костюми с панталон тип „пура“ с такива с овърсайз форма и дизайн. Популярни са широките якета със силно подчертани рамене, точно както през 80-те години. Комбинираме ги с широки панталони, създавайки модерен дамски костюм. В същото време не се страхуваме от смели решения и от това да  нарушим правилата на дрескода. Така че модната бралетка блести под сакото, елегантните панталони се доставят в комплект с високи токчета и суичър, а сочните летни цветове заменят традиционното офисно сиво и тъмносиньо.

Мини полата се завръща

Летните модни тенденции изненадват с еклектика и игра на контрасти. От една страна имаме широки панталони и романтични дълги рокли, от друга – бельо и мини поли. Късите модели се завръщат след няколко сезона. Все по-популярни стават трапецовидните стилове с по-висока талия, които перфектно удължават фигурата. Мини полата за лято 2021 не е провокативна, а по-скоро носталгично ни връща към стилистиката на 60-те. Разкривайки краката, комбинираме нашата мини пола с широка риза, блуза с буфан ръкави или обличаме овърсайз яке.

Модни тенденции: по-близо до природата

През лятото гардеробът ни трябва да е от естествени материи. Актуалните модни тенденции вдъхновени от природата ни приближат още повече до нея. Имаме тъкани с изразена ленена текстура, семпли райета и деликатни нюанси на бяло или бежово. Вдъхновението от природата може да се види и в аксесоарите . През лятото ще харесате чанти от рафия и ракита, бижута от фини мъниста, джапанки на плетена платформа или сламени шапки. Непринудеността и природата вървят ръка за ръка.

Прочетете още статии