Прочетете за 4 мин 18 апр. 2023

Да отидеш на риболов, облечена в пайети или да се омъжиш в снежно бял анцуг?

Автор: Maria
Прочети го за 4 минути

В трудни времена си струва да намерите истинска радост и стремеж към преживяване. Изследвай себе си и света, откажи се условностите и правилата – както всичкомодата, така и в живота като цяло. Lifespiration starts here! 

В унисон помежду си или в крак с тенденциите? 

От пръв поглед става ясно, че най-новата реклама на Answear е завладяна от най-горещите тенденции за 2023 г. Във видеото виждаме металик материите, които блестят под жаркото южноафриканско слънце; изразителните бижута, ажурните бродерии, oversize костюмите и топ цветовете като розово и кобалт. Ботуши на чудовищни токчета танцуват в ритъма на музиката, а русалка в прозрачна мрежеста рокля отива на лов. В калейдоскоп от стилове Answear представя хитовете на сезона и дава повод да обсъдим тенденциите, собствения си стил и жаждата да бъдем себе си. 

„Понятието за тенденция се е променило през годините. Вече няма само няколко доминиращи тренда, които да следваме. Съвременната мода е разнообразна и всеобхватна, тя позволява да създавате себе си и да откриете собствения си стил. В нашата история обаче искахме да направим още една крачка напред. В това многообразие и безкраен преглед на тенденциите, трябва ли все още да откриваме тази, която ни определя? Трябва ли непременно да се вписваме в рамките на определен стил? Разбира се, че не. Нещо повече, да нямаш стил също може да бъде стил. Насърчаваме ви да експериментирате, да търсите, да изпробвате различни форми в зависимост от вашето настроение, очаквания или повод. В модата, както и в живота, забавлението също е важно дистанция, която ни позволява да опитваме нови неща и да трупаме ценен житейски опит“. Катаржина Качмарчик, маркетинг мениджър на Answear. 

Без клишета, без напрежение, без преминаване на границата

Пандемията изпрати колосаните бели якички в миналото. Днес спортната визия в офиса не би изненадала никого. Какво ще стане, ако в този бунт срещу клишетата се осмелим да отидем малко по-далеч и изберем бял анцуг, вместо сватбена рокля? Модерен костюм за риболовен излет? Коктейлна рокля за уикенд на село? Такива сцени се появяват в най-новото видео на Answear, което разбива митовете за дрескода и официалното облекло, за спазването на определени правила в живота и за смисъла да се адаптираш към социалните очаквания. Обичайните ситуации изискват необичаен подход. А всички знаем, че разнообразието преобладава както в тенденциите, така и сред хората. Всеки от нас има различни възгледи, принципи, очаквания и начини на изразяване. Някои хора искат да вървят срещу течението, други предпочитат да вървят по пътя си без да прекрачват границите – както в модата, така и в живота. И защо да прекрачваме граници, като понякога е достатъчно просто леко да ги раздвижим.  

Умния бунтар

Героите от новото видео на Answear се женят, както си искат. Организират романтична среща върху SUP, а с елегантния си тоалет хранят гъските на двора. Те доказват, че не е нужно да променяш себе си или обкръжението си, за да бъдеш готин човек. И най-важното – не се взимат твърде насериозно – нито себе си, нито дрехите си, нито живота си. Защото знаят, че напрежението не е добър съветник.

„Всеки от нас създава живота по свой собствен начин. Всеки се вдъхновява от нещо различно, а вдъхновение от живота може да се намери навсякъде. В Answear не налагаме нищо. Показваме различни гледни точки и ви насърчаваме да погледнете на себе си и на света от малко по-различна перспектива“ Катаржина Качмарчик, маркетинг мениджър на Answear.

Ключовата дума е „дистанция“. Благодарение на нея получаваме пространство за експерименти, забавление и добро настроение. Това е дистанцията, която ни позволява да бъдем себе си дори в кризисни моменти, когато целият свят се съюзява срещу нас и ни притиска. И накрая, дистанцията ни позволява да уважаваме изборите на другите, да се въздържаме от ненужни критики и оценки. С дистанция и на спокойствие – така можем да възприемем и новото видео на Answear. Не е ли това най-хубавото отношение към живота?

Прочетете още статии