Прочетете за 4 мин 13 дек. 2021

Как да намерим перфектните панталони за дамска фигура тип „круша“?

Автор: Maria
Прочети го за 4 минути

Всички дами знаят, че изборът на качествено и стилно облекло зависи до голяма степен от фигурата им. Все пак, необходимо е да се съобразим с извивките на тялото си, за да намерим дрехи, които ни пасват отлично и подчертават преимуществата на фигурата, докато същевременно прикриват недостатъците. Има пет основни вида дамска фигура, като сред най-често срещаните е тип круша. Как да изберем правилни панталони за тази фигура?

Нека първо разгледаме с какво се характеризира визията тип круша. Първо, тези дами имат масивни, обемни бедра, съчетани с добре развит ханш. Същевременно раменете им са сравнително по-тесни, но бюстът им е стегнат и добре оформен. Талията им е по-добре изразена от ханша. При този тип фигура допълнителните килограми обикновено се качват първо на бедрата, на ханша, както и в областта на долната част на корема.

Кой тип панталон е подходящ за фигура тип „круша“?

Когато търсим панталон за фигура тип „круша“, то трябва да се съобразим с факта, че често бедрата са по-едри. Затова е добре, при избора на костюми, долната част да е с един размер по-голяма, така че да може да стои отлично на по-обемната в бедрата фигура. Подходящи за вас са панталони за фигура тип „круша“, които са с прав крачол. Освен това можете да заложите и на модели, които в долната си част са леко разкроени. Скини панталоните, от друга страна, подчертават глезените, които при фигурата „круша“ обикновено са по-слаби. От своя страна вече вие решете дали желаете да засилите възприятието на женствените си форми, когато си се чудите кои панталони за фигура тип круша да изберете.

Не са подходящи панталоните, които се стесняват надолу, нито тези, които са твърде обемни в ханша или имат допълнителни украшения в тази област. Изберете прави панталони за фигура тип круша – такива с по-тясна средна част и по-широка долна част.

Най-важният елемент при решението кои панталони за фигура тип круша да си купите е обиколката на ханша. Тя е факторът, който определя какъв размер панталон трябва да вземете. Ако я пренебрегнете, може да се окажете с панталон, който не ви става или пък е твърде прилепнал към тялото ви. Що се отнася до талията, търсете панталони, които са със средна или висока такава. Избягвайте ниската талия, ако търсите панталон за фигура тип „круша“, понеже тези модели подчертават по-обемната форма на бедрата ви. Избягвайте също панталони с колани и елементи в задната част като джобове. Старайте се и да не си купувате предимно модели, които залагат на цветни апликации и принтове в областта на бедрата. Говорейки за цветовете – търсете по-тъмни такива. Освен това ви съветваме да заложите на изчистените линии.

Какви други съвети подпомагат избирането на облекло за фигура тип „круша“?

Първо, когато става въпрос за общи съвети в избора на облекло при фигура тип „круша“, трябва да наблегнем на факта, че тук е подходящо да се привлече вниманието към горната част на тялото. Поради тази причина е добре да избирате блузи, туники, тениски и топове, които са с ярки цветове или с принтове. От друга страна, обаче, когато търсите панталони, заложете на едноцветните материи с тъмен десен.

Тъмните цветове за панталони са отлични, тъй като те не привличат вниманието. Ако се комбинират с акцентирана блуза или риза, това ще оформи визуално стила ви така, че той ще привлича погледа в по-добре оформената горна част на тялото ви. От друга страна, едноцветните панталони с масленозелено, бордо и тъмнокафяво лесно могат да се комбинират с други елементи от облеклото ви. Светлите цветове пък водят до зрителна илюзия за по-едра фигура. Затова, отново, запазете светлите цветове за дрехите, предназначени за горната част на тялото.

Съветваме ви да не залагате на памук или кадифе. Тези материи ще направят визията ви да изглежда по-пълна. От друга страна, някои материи, особено еластичните, могат да осигурят визуално по-слаба визия, съчетана със свобода и гъвкавост. По-дългите размери са за предпочитане. Те ще осигурят по-строен вид на тялото ви.

Както посочихме по-горе, не търсете панталони, които са по-широки в горната си част. Предпочетете прави панталони или такива в стил чарлстон или получарлстон. Залагайте на класическия вид, вместо да търсите екстравагантен ефект. Това е валидно и за дънките за фигура тип круша, при които е добре да стоите настрани от износените и скъсаните ефекти. Вместо това, когато се чудите кои дънки да изберете за дамска фигура тип круша, се препоръчва да заложите на обикновен модел без украшения и с висока талия.

Факт е, обаче, че при дамите тип круша има тънка талия. Затова не избягвайте акцентирането върху нея, като се обличате с обемни и безформени дрехи. Напротив, обличайте блузи, пуловери, жилетки и сака, които акцентират горната част на тялото ви, включително талията. Общият съвет е да се стараете да наблегнете върху раменете, бюста и талията, като визуално намалите обема на долната част на тялото си с тъмни и прави по кройка панталони. Разбира се, както видяхме по-горе, не е задължително панталонът да е изцяло прав, но е препоръчително да се избягват панталони тип „скини“, „цигара“ и подобни модели, при които долната част е значително стеснена за сметка на горната. Също така, можете да заложите и на моделите дънки за майки с фигура тип круша, които са изработени от еластична материя и са с изискан, изчистен вид.

Какъвто и модел да изберете, в крайна сметка трябва да се чувствате удобно с него през целия ден. Подчертайте онази част от тялото, от която не се срамувате, и заблестете в своето облекло!

Прочетете още статии