Прочетете за 3 мин 11 мар. 2022

MICHAEL Michael Kors – Вашият манифест за сигурност

Автор: Maria
Прочети го за 3 минути

Класически дрехи, уникални обувки, интригуващи чанти, стилни и луксозни аксесоари. Това е същността на марката MICHAEL Michael Kors, създадена от един от най-популярните американски дизайнери.

Майкъл Корс и неговата американска мечта

В черна рокля по негов дизайн той позира на официалния портрет на първата дама Мишел Обама, чантите с неговото лого са сред най-фалшифицираните в света, а историята на семейството му е свързана с Европа. Кой е Майкъл Корс, който стои зад марката MICHAEL Michael Kors? Вероятно сте чували името на дизайнера много пъти – защото той е един от водещите американски дизайнери и всяка негова колекция в света на модата никога не остава незабелязана. Майкъл Корс е роден през 1959 г. в Ню Йорк и прави първите си стъпки в модата на 5-годишна възраст, когато съветва майка си за стайлинга на втората ѝ сватба. В младежките си години той работи в бутици и създава контакти, като се появява в Studio 54, където блести нюйоркският шут. През 1981 г. се осмелява да създаде своя собствена марка – проектите му се оказват успешни, но това не го спасява от кризата, която връхлита Америка в края на 80-те години. Въпреки това Майкъл Корс превръща провала в успех, като започва работа за Celine и постепенно възстановява марката си. XXI век е една непрекъсната поредица от награди, популярност и заслужена слава. През 2012 г. списание Time го обявява за един от 100-те най-влиятелни хора в света.

MICHAEL Michel Kors – възхвала на лукса

Майкъл Корс е създал няколко линии. Линията MICHAEL Michael Kors е с ясни корени в естетиката на модния подиум, включваща винаги актуална комбинация от тенденции, цветове, щампи и стилове. Създавайки я, дизайнерът е искал да съчетае „висшата мода“ с уличното облекло, лекотата на ежедневието и удоволствието от носенето на висококачествени вещи – в резултат на това е създадено интригуващо предложение за различни поводи, пълно с класически дамски дрехи и луксозни аксесоари: чанти, слънчеви очила, шапки за глава и накрая различни модели обувки.

Когато функционалността среща блясъка

В своите модели Майкъл Корс използва наследството на американската мода и с охота посяга към спортните облекла, създадени в САЩ. Не само функционалността обаче е важна за дизайнера, който придава характер, блясък, приглушена елегантност и непринудена небрежност на дрехите с логото MICHEL Michael Kors. Защото можете дори да бързате из големия град със стил!

Прочетете още статии