Прочетете за 4 мин 10 авг. 2024

Как да изберете цвят червило, който да подхожда на тена и стила ви

Автор: Maria
Прочети го за 4 минути

Гримът може да бъде разкрасяващ и същевременно ключов елемент от стила. Изключително важно е да подберете правилно козметиката си, особено нюансите. За много жени червилото е съществен детайл дори в ежедневния грим. Как избирате цвета на червилото си? Как решавате? Разгледайте нашето ръководство за червила!

 

От тази статия ще научите:

  1. Как да изберете цвят червило, който да подхожда на тена ви?
  2. Кои червила ви карат да изглеждате по-млади?
  3. Кой цвят червило избелва оптически зъбите?
  4. Какъв цвят червило за тесни устни?

Как да съчетая цвета на червилото с цвета на лицето си?

В зависимост от формулата и цвета, червилата овлажняват, придават блясък и ефективно прикриват някои несъвършенства. Преди всичко ключовият въпрос е изборът на правилната версия – матова или гланцова – и въпросът за съчетаването на нюанса както с вашата красота, така и със стила ви. Как да съобразите цвета на червилото с тена си? Това е много по-просто, отколкото изглежда. Основата е да определите своя тип красота. Топлият тип обикновено е златист със зелени или маслинови жилки на китката, докато хладният тип се отличава със синьо, понякога дори лилаво.

Хладният тип изглежда феноменално с хладни цветове на устните, като червено (вино и череша), както и с уникална слива. Топлото розово или кораловото също могат да изглеждат добре. Силният контраст на косата е добър водещ елемент, ако искате да имате поразителен грим. „Лятното“ момиче ще се зарадва на пудрени розови цветове и такива с нотка на кафяво или фуксия, докато „зимното“ момиче предпочита много по-остри цветове. Топлият тип красота изисква съвсем различна цветова гама, за да се подчертае най-доброто в лицето. Какъв цвят червило ви подхожда? Класическите червено, бордо и nude са идеални, въпреки че кафявото червило също може да бъде интересен избор. Една жена с „есенен“ тип красота може уверено да използва практически цялата палитра. Тя обаче изглежда най-добре в бонбонени нюанси с добавка на характерни неони, както и в мръсно розово и такива с много бежово. „Пролетта“ също трябва да заложи на наситени тонове, особено топли, като например маково червено, гарнирано с рокля в идентичен нюанс.

Много жени съчетават червилото си основно с цвета на косата си, което е наистина добра идея. Тъмните кичури коса се съчетават добре със също толкова изразителни червила. Към кой вариант да се насочите? За брюнетките това са предимно тъмнорозови, шоколадови и оранжеви нюанси, които се съчетават добре с цвета на косата им. Блондинките обичат бежовото и розовото, което не е изненадващо, тъй като тези цветове са идеални за светлите коси. Маковото червено, фуксията и ягодовото са контрастни варианти за много деликатните красавици. Тези цветове ще дадат на порцелановата ви кожа глътка свеж въздух! Така наречените „червенокоси“ трябва да се вдъхновят от прическата си, буквално, тъй като червеното, кораловото и неутралното nude са най-подходящи за тях. Последният нюанс ще се окаже невидима, но значима точка над „i“ във всеки грим. Какъв цвят червило за сива коса? Най-сигурни са ярките продукти в естествен нюанс, въпреки че контрастните изглеждат изключително прекрасно както за големи излизания, така и за ежедневно носене.

Какъв цвят червило за малки устни?

Малки устни трябва да бъдат оптически уголемени. Тук идеално подхожда пуш-ъп козметиката, тъй като тя бързо добавя обем благодарение на подходящите съставки. Добавянето на джинджифил, лют червен пипер и други подобни съставки подобрява кръвообращението, като създава лек ефект на подуване. Струва си да подсилите този ефект с подходящ цвят червило. Какъв цвят червило прави устните да изглеждат по-големи? Светлите тонове като праскова и корал са номер едно, с лек блясък или прозрачен гланц отгоре. Тази цветова гама е подходяща и за леко подмладяване на лицето. Матовите червила не вършат работа тук, както и тъмните нюанси, тъй като те подчертават бръчките и правят устните по-малки. От друга страна, червилото за устни е добро допълнение към гримьорната на жената, за да придаде на устните ѝ още по-пълен вид. Как? Като ги очертаете леко извън контура, постигате най-добри и най-важното – много естествени резултати.

Какъв цвят червило избелва зъбите?

Изборът на цвят на грима е от огромно значение за външния вид на цялото лице. Всъщност всяко по-силно червило кара вниманието автоматично да се фокусира върху зъбите. Как да изберете цвета на червилото си? Използвайте избелващ ефект, за да създадете хладен нюанс, например розов или лилав. Важно е цветът да не е прекалено фин или пастелен, тъй като просто ще „изскочи“ на фона на зъбите. Светлите, но по-силни тонове правят усмивката определено по-сияйна, докато тъмните и оранжевите тонове силно подчертават жълтеникавите тонове на емайла. Това обаче не означава да се откажете от модерната цветова схема. Интензивното червено, заменено от малинов цвят, помага за озаряване на зъбите, както и неоновите нюанси, така че не е необходимо да разчитате единствено на фините тонове. Ето защо си струва да подхвърлите червила в тези цветове в дамската си чанта, за да придобиете повече увереност.

Прочетете още статии