Прочетете за 4 мин 28 ное. 2023

Облечете се в стила на 90-те с Answear.LAB

Автор: Maria
Прочети го за 4 минути

Модата от 90-те години вдъхновява дизайнерите вече няколко сезона. През следващите сезони типичните за нея цветове, кройки и форми ще бъдат част от основните световни тенденции.

Мотиви от 90-те години можете да откриете например в колекцията Focused and Fabulous на Answear.LAB. Вижте как да стилизирате тоалетите си, за да изглеждате винаги модерни.

Общественото настроение и попкултурата изиграха значителна роля за развитието на стила на 90-те години. Уморени от консервативната мода, хората започнаха да търсят форми, които не се вписват в определени модели. При създаването на ежедневните стилове те се вдъхновяваха от звездите на телевизионните сериали, музикантите, холивудските звезди и супермоделите.

Доскоро стилът на 90-те години на ХХ век беше определян от някои като твърде очевиден. Сега той отново вдъхновява дизайнерите да създават оригинални стилове, носени от модните потребители за ежедневието и за специални случаи. Дрехи в естетиката на стила на 90-те години на миналия век можете да откриете в новата колекция Focused and Fabulous на Answear.LAB.

Мода за рози

Колекцията Focused and Fabulous е посветена на женствените кройки, базирани на световните тенденции. Роклите с флорални принтове, особено в цветовата комбинация от червено и черно, играят основна роля в ежедневните и вечерните тоалети. Лайтмотивът на декоративните детайли и щампи е цветето роза. Някои от моделите напомнят за стила на парижката градина. Други се появяват върху дрехите в линеен рисунък.

Каквато и да е формата, розите и другите флорални мотиви ще присъстват на модните подиуми на световноизвестните дизайнери през следващите сезони. Как можете да включите тази тенденция в ежедневието си? Изберете драпирана рокля с втален силует, прилепнала по фигурата, и заострено деколте, която е идеална за всяка ситуация.

Не по-малко интересни са и блузата с дълъг ръкав и полата с права кройка. Двете дрехи не само се съчетават в един тоалет, но и лесно могат да се превърнат в основа за други облекла. Просто съчетайте полата с привличащ вниманието топ, а блузата – с чифт любими панталони.

Бодита в стил 90-те години от Answear.LAB

Бодито е още един символ на 90-те години на миналия век, който властва в света на модата вече няколко сезона. Носят ги някои от най-големите международни звезди, сред които Емили Ратайковски и сестрите Кардашиян и Дженър. Дамските бодита подчертават най-доброто от женската фигура. Те подчертават извивките на фигурата, прикриват несъвършенствата и прилягат чудесно, за разлика от обикновените тениски, които се развяват при носене.

Ако търсите облекло, което да подхожда както на елегантната, така и на ежедневната визия, бодито ще бъде идеалното решение. Моделът с апликации от пайети може да се съчетае с черни дънки, разкроена пола или костюмен панталон и блейзър. Ще изглеждате феноменално във всеки един от тези варианти. В гардероба на всяка жена не бива да липсва впечатляващо боди. Прилепналата кройка, дългите ръкави, декоративното деколте и украсата от сребърни нишки придават на бодито уникален характер. Достатъчно е да го съчетаете с черна пола или елегантен панталон и стайлингът за специални поводи е готов!

В света на тренчкотите в Answear.LAB

Кожените облекла завладяха модните подиуми още през сезон есен/зима 2022 г., но тази тенденция остана с нас по-дълго, особено като материал за тренчкотите. Според дизайнерите най-интересни изглеждат обемните модели в неособено земни цветове.

Кожените тренчкоти в естествени цветове ще се превърнат в основна част от женските гардероби през следващите сезони. Освен това те вече няма да са фон и ще започнат да се открояват като един от най-силните елементи на даден стил. Кожените тренчкоти трябва да се носят с дрехи с права кройка, за да се покаже най-добре характерът на палтото. Съчетайте го с ежедневни дънки, черна ролка или асиметрична дълга рокля.

Наблегнете на денима

Модата на 90-те години на ХХ век е далеч от лъскавата лудост, която цареше през предходното десетилетие. Тенденциите по онова време бяха не само пъстър миш-маш, но и неутрални цветове и минималистичен уличен стил, вдъхновен от стила на Калвин Кейн – бяла тениска, спортни обувки и качествени дънки. Именно панталоните, изработени от тази материя, властваха по улиците.

Ако искате да създадете ежедневен аутфит, вдъхновен от 90-те години на миналия век, сините дънки bootcut с висока талия и разширен крачол са задължителни. Като алтернатива опитайте класическите панталони с прав крачол. Универсалната кройка прави дънките подходящи за всяка форма на тялото. Каквато и кройка да изберете, с тях лесно можете да създадете ежедневна визия. Съчетайте панталоните с любимата си блуза, пуловер или удобен суитчър.

Прочетете още статии