Прочетете за 4 мин 03 юни 2022

Be brave! Фестивалната история на answear.LAB за смелостта, вътрешната сила и дързостт

Автор: Maria
Прочети го за 4 минути

Светът принадлежи на смелите, нали? Тази поговорка е интерпретирана по нов начин от answear.LAB чрез създаването на фестивалната колекция „Be brave“, която ще ви покаже отново какво е кураж.

Животът е влакче в увеселителен парк. Веднъж се издигате към висините, достигайки повече, отколкото някога сте си представяли. Друг път се устремявате надолу – направо за да срещнете най-лошите проблеми … Не можете да избягате от това влакче (освен ако не оставите всичко и не избягате – но наистина ли го искате?). В края на краищата всички имаме своите цели и мечти, искаме да се наслаждаваме на живота пълноценно, да го вкусим, да го открием, да се наслаждаваме на всеки ден. Неприятности? Отървете се от тях – имате нещо по-мощно, което можете да използвате, за да победите дори най-лошите демони. Това нещо е КУРАЖ. Ще откриете много от него, скрито във вас, както и в най-новата, фестивална колекция answear.LAB

Вдъхновена от свободата, бунтарството и смелостта

Бунт, освобождение, арт атмосфера – колекцията „BE BRAVE“ напомня за известни мотиви от света на киното и изкуството, както и за революционни моменти от историята на жените. Тук можем да открием стилизации, вдъхновени от филма „Телма и Луиз“, в който главните героини не се страхуваха да поемат риск, за да усетят най-накрая свободата. Цветните етнически щампи и бродерии са вдъхновени от картините на Фрида Кало – непокорна мексиканска художничка, която разчупва табутата. Нейното изкуство, наситено с феминизъм, е символ на еманципация и противопоставяне на приетите правила на господстващата идеология. За нуждите на колекцията са създадени и специални графики, излъчващи женска сила, от илюстраторката и дизайнер Катажина Богучка „Ниоска“. И накрая, чувствените, смели стилове препращат към постулатите на сексуалната революция, която шокира Западна Европа и Америка в края на 60-те и 70-те години на ХХ век. Движението поставя под въпрос традиционните социални и морални норми, започвайки важна дискусия по теми като еманципацията и правата. жените, контрацепцията, извънбрачния секс или хомосексуализма. „Бъди смел“ не е празен лозунг, а възможност да се изтъче безкрайна история за смелостта и за това да бъдеш себе си, за това да се бориш със собствените си слабости и да вървиш гордо през живота към сбъдване на мечтите и свободата си.

Смелостта не е липса на страх, а способността да погледнеш страха в очите и да кажеш: „Ей, махни се от пътя ми“.

„Be brave“ manifest

Слушайте, животът ще хвърля камъни по вас. Това е гарантирано. Какво ще направите след това, зависи от вас. Бъдете смели и се възползвайте от шанса си. Не се страхувайте от проблемите, не се страхувайте да бъдете наранени и със сигурност не се страхувайте от провала. Когато почувствате, че може да се разколебаете, припомнете си целта и причините за житейския си път. Спомнете си за финалната линия, която искате да достигнете. Съберете смелост от дълбините на съществото си и се борете с всички сили! Не забравяйте, че можете да постигнете всяка цел, стига да решите да излезете от зоната си на комфорт.

Колекция, която ви насърчава да бъдете себе си

В свят, в който хората обичат да се приспособяват към другите, бъдете някой, който говори със собственото си мнение. Бъдете някой, който не се страхува да върви сам, ако ви се прииска. Красотата не е красиво лице, а светлината, която се излъчва от вашата самоувереност. Бъдете безстрашно автентични и смело се откроявайте. Светът ще се приспособи. Просто вървете по пътя си с пълна увереност и рано или късно ще държите мечтите си в ръцете си с удовлетворението, че винаги сте верни на определени ценности и принципи.

Прочетете още статии